Kolozsvárról repül charter Hurghadára

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 30. 12:03

Kolozsvári indulással kínál őszi egyiptomi üdüléseket az ETI, magyarországi utasoknak is – tájékoztatta lapunkat az iroda.

Miközben egy jogszabály-változást követően Magyarországról szeptember elsejétől megszűnt minden üdülőjárat, a régió több országából most is közlekednek charterek.

Kolozsvárról például Hurghadára hetente repül a Fly Egypt gépe az ETI szervezésében. A járat szeptember eleje óta szerdánként közlekedik. A bécsi székhelyű utazásszervező magyarországi ügyfeleknek is értékesíti az utakat, persze ehhez vállalni kell a 4-500 kilométeres autózást, majd hazatérés után a 10 napos kötelező karantént.

Romániai és lengyelországi indulással is közlekednek charterek Hurghadára

Fotó: ETI

Mint megtudtuk, a kínálatban nemcsak Red Sea Hotelek vannak, az árak pedig minden korábbinál kedvezőbbek. Kint a fakultatív kirándulások is igénybe vehetők.

Az Egyiptomba való belépés feltétele egy negatív PCR-teszt – ezt legjobb még itthon elkészíteni, de érkezéskor, helyben is megoldható. Nem szerencsés ugyanakkor, ha ott derül ki, hogy pozitív az illető, mivel akkor hatósági karanténba kell vonulnia.

Az odaúton van, visszafelé nincs fedélzeti ellátást, a feladandó poggyászt pedig be kell fóliázni - közölték. Az egyiptomi vízumdíj október 31-ig ingyenes.

Az üdülések az ETI összes magyarországi partnerénél foglalhatók. A tervek szerint a járat egészen jövő év elejéig közlekedik - tudtuk meg Kerekes Gábortól, az ETI budapesti irodavezetőjétől.

Érdekesség, hogy Katowice-Hurghada és Varsó-Hurghada útvonalon is közlekednek az ETI charterjáratai.