Komoly közönséget vonzott a MICE Business Day

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 17:51

Izgalmas szakmai fórumokkal indult, s telt házzal zajlott az immár harmadik alkalommal megrendezett MICE Business Day, amelynek ezúttal a Vigadó impozáns épülete adott otthont.

A 80 standon hazai, román, szlovén, szlovák, olasz, lengyel, máltai és nemzetközi cégek valamint szervezetek várták a látogatókat, a hazai szakemberek mellett a külföldi hosted buyereket is.

A rendezvény már a nyitáskor, a szakmai előadások alatt komoly közönséget vonzott. Ne csak a Facebook-oldal rajongóinak száma legyen mérvadó, hanem az, hogy közülük kiből is lesz vendég – hívta fel a figyelmet Klausz Melinda közösségi médiaszakértő, aki számos gyakorlati tanáccsal segítette az online marketingesek munkáját.

Klausz Melinda

Fotó: Grósz Balázs

Előadásában kitért az algoritmusok és az adatkezelési szabályok ismeretének szükségességére, az időzítések, a pontos célcsoport beállításának fontosságára, az interakciók számának növelésére, a mások által létrehozott, a márkához köthető oldalakra, az izgalmas tartalomra és a minőségi fotókra. De leginkább arra, hogy a Facebookon alapvetően ne eladni, hanem adni akarjunk, de persze ma már van lehetőség önálló „bolt” létrehozására is a közösségi oldalon. Szerinte fontos továbbá a teljesítmény mérése is, hiszen ez alapján lehet a következő megjelenéseket tervezni, és az adatbázis növelésére javasolta a külön alkalmazásban fejlesztett regisztrációs ívet. Ugyanakkor a bejegyzés kiemelése helyett inkább a hirdetéskezelő által testre szabott megjelenéseket ajánlotta.

Nagyvárad alig háromórányi autóúttal elérhető Budapestről és számos kiváló szolgáltatást kínál az üzleti turisták számára is – mutatott rá Mihai Jurca, a nagyváradi Turisztikai Marketing Szervezet vezetője. A szecessziós város ugyanis 37 hotellel, 2600 szállodai szobával, kiváló ár-érték aránnyal várja a látogatókat, akik a rendezvényhelyszínek széles kínálatából válogathatnak.

Mihai Jurca

Fotó: Grósz Balázs

A nagyváradi négy-ötcsillagos szállodák – a Double Tree by Hilton, a Lotus Therme (az egyetlen romániai ötcsillagos resort), a Continental Hotel (a legnagyobb román szállodalánc), vagy éppen az Elite Hotel butikszálloda – számos konferencialehetőséget kínálnak. Ugyanakkor a város ikonikus épületei – a vár, a zsinagóga, a Regina Maria színház vagy akár a városháza – is rendelkeznek izgalmas különtermekkel, míg a Trade Center Oradea konferenciák és kiállítások helyszíne egyaránt lehet.

Az éttermek pedig alapvetően a román és a magyar konyha fúzióját kínálják, de találni Nagyváradon olasz, nemzetközi, sőt tengeri halakat kínáló konyhát is. A látogatók szórakozásáról pedig egész évben izgalmas programok gondoskodnak, a középkoritól az őszi fesztiválig.

 

Mobiltelefonos segítség rendezvényszervezőknek

A rendezvényszervezők munkáját segítő, mobiltelefonon elérhető platformot mutatott be a MICE Business Dayen Stenszky Örs, vezető UI/UX designer.

Stenszky Örs

Fotó: Grósz Balázs

A szakember elmondta, hogy az Eventsbox applikáció segítségével a rendezvényszervező minden információt megoszthat a résztvevőkkel egy helyen.

Az admin felület felhasználóbarát, így az esemény előnézete élőben követhető szerkesztés közben. Mint kiderült, az alkalmazás funkcióit valós piaci igények alapján fejlesztették ki. Az alkalmazással kérdőívet is létre lehet hozni, így a résztvevők visszajelzéseit is könnyen kezelhetik a szervezők. A rendezvény applikációján a szervező vagy megbízó céges arculata is megjeleníthető. Az alkalmazás segítségével az esemény előtt, alatt és után is eljuttathatunk friss információkat a résztvevőkhöz.

Az applikáció interaktív, vagyis a résztvevők megoszthatják fotóikat, és értékelni tudják a programokat.  Segítségével arra is lehetőség van, hogy a regisztrációs felületen egyedi QR-kódot generáljanak a megadott személyes adatokból, ezzel felgyorsítva a check in folyamatot.

Direkt elérést is biztosít a program, így például ún. push üzenetet lehet eljuttatni a résztvevőkhöz. Saját, illetve vagy szponzori termékek megjelenítése is lehetséges, közvetlen eléréssel. Az applikáció testre szabható, továbbá a fejlesztő helyszíni rendelkezésére állást is biztosít.

A program előnye még, hogy értékeléseket gyűjt, statisztikát készít, jelzi a részvételi szándékot, tárolja a képeket, szavazást tud bonyolítani, felhasználóbarát a felülete, iOS-on és Androidon is  fut, végső soron a céges image növelésére is alkalmas.

 

A MICE Business Day Budapest kiemelt partnere: