Komoly terveket sző az új olasz légitársaság

Forrás: Routesonline

 2017. november 12. 11:52

A népszerű számítógépes játék, a Minecraft egyik alapítója által támogatott új olasz Ernest Airlines a diszkont légi közlekedési piacra szeretne betörni, ambíciózus tervekkel.

Az Európa északi és keleti felének szabadidős piacát megcélzó új fuvarozó az albán-olasz piacon kezdte meg működését virtuális légitársaságként, de amióta márciusban átvette első saját Airbus A319-ét, hatalmas növekedésnek indult. Immár második, ezúttal A320-as gépe is megkezdte a szolgálatot, és jövő év végéig további három repülő csatlakozik flottájához, ám a cég kereskedelmi vezetője, Ilza Xhelo szerint mindössze három hónap alatt elérte a 100 ezres utasszámot.

Kezdetben Milánó Malpensáról, Bergamóból, Velencéből, Veronából és Pisából repült Tiranába, a második géppel azonban Firenze, Ancona és Rimini is a hálózat része lett, október 20 óta pedig Bergámóból Lvivbe is elindult a menetrend szerinti összeköttetés. Decemberben további négy útvonal indul Ukrajnába.

Eleinte az olasz-albán piacot szolgálta ki, most Ukrajna felé nyit az Ernest

Fotó: Routesonline

A korábban Giorgio Armaninál dolgozó David Girhammer által alapított milánói központú cég mögött számos nagy befektető áll, többek közt a Minecraft milliárdos társ-alapítója, Jakob Porsér. A kereskedelmi igazgató szerint a cég leginkább az etnikai igények kielégítésére szakosodott az albán és az ukrán piacon, és a Ryanairrel vagy az easyJettel való rivalizálás helyett inkább a kiszolgálatlan útvonalak felé nyitnak, és Olaszország legnagyobb diszkont légitársaságává szeretnének válni.

A Routesonline cikke rámutat: az Ernest Airlines piacra lépése igen izgalmas időszakban történik, hiszen míg az Alitalia sorsa bizonytalan, Olaszország második legnagyobb légitársasága, a Meridiana anyacége részvényeinek 49 százalékát a múlt hónapban vásárolta meg a Qatar Airways.

.