Kompenzációt követel a repülőterektől az Easyjet

Forrás: turizmus.com

 2022. július 30. 12:34

Az Easyjet az európai repülőtereket okolja amiatt, hogy az elmúlt negyedévet is veszteséggel zárta.

Johan Lundgren, az Easyjet vezérigazgatója szerint az európai repülőterek, köztük London Gatwick és az amszterdami Schiphol munkaerőhiány miatti kapacitáskorlátozásai 133 millió angol fonttal rövidítették meg a cégét az elmúlt negyedévben, ezért kompenzációt követel az érintett légikikötőktől.

A kényszerű járattörlések ahhoz vezettek, hogy a légitársaság 114 millió font veszteséggel zárta a június végével zárult negyedévet annak ellenére, hogy az utasok száma 22 millióra, tehát a tavalyi hasonló időszakhoz képest több mint hétszeresére, a forgalom pedig a nyolcszorosára, majdnem 1,8 milliárd fontra emelkedett. Az eredményt ezenkívül a kedvezőtlen árfolyamok is negatívan befolyásolták – értesült az aero.de.

A társaság korrigált adózás előtti vesztesége 318 millió font volt a tavalyi év ugyanezen időszakában.

Az Easyjet szerint a repülőterek miatt 133 millió font vesztesége keletkezett az elmúlt negyedévben

Fotó: 123rf.com

A légitársaság a problémák ellenére szeptember végéig a járvány előtti szint 90 százalékára kívánja bővíteni a kínálatát. A kapacitás egyébként már az elmúlt negyedévben is 87 százalékon állt.

A travelmole.com ugyanakkor arról ír, hogy a brit Which? fogyasztóvédelmi szervezet a polgári légügyi hatósághoz fordult amiatt, hogy az Easyjet rutinszerűen feledkezik meg jogi kötelezettségeiről a törölt járatok kapcsán.