Konferencia- és rendezvénytermek laktanyából Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2019. február 27. 10:57

Európai uniós forrásból 1,7 milliárd forintot fordítanak Nyíregyházán egy korábban laktanyaként funkcionáló terület barnamezős rehabilitációjára.

A Tiszavasvári út déli részén elhelyezkedő volt Vay Ádám-laktanya 163 ezer négyzetméternyi területén, vagyis a volt katonai parancsnoki épületet egy csaknem nyolcszáz négyzetméteres, kétszintes technológiai transzferközponttá alakítják át, amelyben konferencia- és rendezvénytermek, valamint oktató- és irodahelyiségek kapnak helyet.

A munkaterületen egyes épületeket lebontanak, a többin állagmegóvási munkákat végeznek, megépül egy kilométernyi út, kerékpárút és járda, parkolókat hoznak létre, kiépül a villamosenergia-ellátás, a közvilágítás, a csapadékvíz-csatorna, a szennyvíz- és ivóvízhálózat is.

Nyíregyháza belvárosa

Fotó: turizmus.com

A zöldfelületi munkálatok során automata öntözőrendszert alakítanak ki, több száz fát és több ezer cserjét ültetnek, füvesítenek, utcabútorokat, játékokat és sporteszközöket telepítenek. A beruházás során megépül egy KRESZ-park, de játszóteret, bográcsozóhelyeket és sétányokat egyaránt létrehoznak.