Közvetlen vonatok és buszok indulnak a Mohácsi Busójárásra

Forrás: turizmus.com

 2023. február 15. 16:42

A MÁV átszállás nélküli vonatot indít Pécsről, a Volánbusz pedig "Busó-expresszekkel" szállítja az utasokat a fővárosból Mohácsra február 18-án és 19-én.

A Mohácsi Busójárásra utazók könnyebb eljutása érdekében február 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon, a menetrendtől eltérően, a Magyarbolyról Pécsre 20.14-kor induló vonat utasainak Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk. A Mohácsról 19.50-kor induló vonat azonban Pécsig közlekedik, így az utasoknak Villányban nem kell átszállniuk másik vonatra. Ez az esti járat a kényelmes utazás érdekében két egységből álló Desiro motorvonattal közlekedik – közölte a MÁV.Horvátország felől is több vonattal juthatnak el a látogatók Mohácsra, változott a menetrend, javult az átszállás, valamint a déli szomszédunk schengeni övezethez csatlakozása miatt megszűnt a határellenőrzés is. Így a magyarbólyi határállomáson a tartózkodási idők csökkentek, ezért a Pécs–Villány–Magyarbóly–Pélmonostor (Beli Manastir) vonalon február 6-tól jelentősen módosult a menetrend, bővült a kishatárforgalmi vonatok száma, valamint a Villány―Mohács vonalon néhány vonat menetrendje kis mértékben változott.

Idén február 16. és 21. között zajlik a Busójárás, közel 2200 maskarás és 70 busócsoport részvételével

Fotó: Mohácsi Busójárás Hivatalos Oldala

A Volánbusz közvetlen járatokat indít a fővárosból Mohácsra: a „Busó-expressz járatok” február 18-án és 19-én – 1131-es jelzéssel – 7.05-kor, illetve 9.05-kor indulnak a budapesti Népliget autóbusz-állomásról. Vissza 15.35-kor és 18.35-kor indulnak a közvetlen járatok Budapestre, vasárnap pedig 17.35-kor is közlekednek. A járatokon a Volánbusz belföldi díjszabása érvényes – kiegészítő jegy megváltása mellett. A tervezhető, ülőhelyes utazás biztosítása érdekében a járatokon kötelező a helyfoglalás, ezért a menetjegyeket érdemes elővételben megvásárolni – hívja fel a figyelmet a társaság.