Konszolidációt vár az európai légiforgalomban az easyJet

Forrás: MTI

 2018. április 02. 10:26

Folytatódik a vállalati konszolidáció a légi utasforgalomban a brit easyJet légitársaság vezérigazgatója szerint.

„Igazán jó évei voltak mostanság a légiközlekedésnek. A gazdaság jól működött, az olajár alacsony volt, az Air Berlin, az Alitalia és a Monarch mégis tönkrement” – mutatott rá Johan Lundgren, az easyJet vezérigazgatója a svájci SonntagsZeitung lapnak adott interjúban. „A gyengék jó környezetben is csak gyengébbek lesznek, növekedni csak az erősek tudnak. Képzeljék el, mi lesz itt egy krízisben. De mi akkor is itt leszünk, hogy profitáljunk a kínálkozó lehetőségekből” – tette hozzá. Az Alitalia megvásárlásával kapcsolatban az easyJet első embere elmondta: „tárgyalásban vagyunk az olasz kormánnyal. Nem titok, hogy érdeklődünk a rövid viszonylatok átvétele iránt. Ennél többet nem mondhatok.”

Az easyJet érdeklődik az Alitalia iránt

Fotó: pixabay.com

A Brexit polgári légiközlekedési következményeiről szólva az easyJet vezérigazgatója a svájci lapnak elmondta: „számos uniós és brit politikussal váltottam szót a kérdésben, és a Brexitről alkotott véleményüktől függetlenül mindegyikük meg van győződve róla, hogy kedvező légügyi megállapodás jön majd létre az EU és Nagy-Britannia között. Semmiféle közlekedési fennakadás vagy járattörlés nem lesz.”
Az easyJet uniós működési engedélyért folyamodott Ausztriában, ahonnan egy éven belül mintegy 130 repülőgépet fog üzemeltetni.