Könyvet írt a magyar férfi, aki a világ összes létező és nem létező országát bejárta

Forrás: turizmus.com

 2020. július 20. 15:30

Az első magyar férfi, aki a világ összes országában és valamennyi, hivatalosan nem létező országában járt. 795 reptéren utazott át, 2650 járaton ült, a megtett távolságok alapján eddig 113-szor kerülte meg a Földet, és több mint 11-szer juthatott volna el a Holdra.

Földvári András közel ötvenévnyi légitársasági múlttal a háta mögött a munkától már visszavonult, de a világ felfedezésével egy pillanatra sem hagyott fel, sőt! A szenvedélyes utazó fáradhatatlanul járja a földrészeket, gazdagítja virtuális reptérgyűjteményét, valamint elképesztő történetei sorát, amelyek legjavát most olvasói elé tárja a 21. Századi Kiadó gondozásában megjelenő kötetben.

 

Egy ember, aki felszállhatott egykor a pártállami Magyarország kormánygépére. Aki tudja a titkát, hogyan sikerült bevarázsolni két világbajnoki magasugrórudat egy Fokker utasterébe.

Aki segített vizet fakasztani egy mexikói dzsungelben és iskolát építeni Kongóban. Aki személyesen élte át a 2004-es thaiföldi cunamit. Aki átszelte a 66-os úton Amerikát. Aki két munkanap között elugrott Panamába.

Aki páholyból nézte a wagah-i határzáró üvöltőversenyt. Aki a strandolást élvezte a legjobban Grönlandon. Aki belenézett az Ördög torkába Türkmenisztánban. Aki őrizetesként megnevettette a dél-szudáni főrendőrt. Aki nemkívánatos személy lett Vanuatun. Aki egy nap alatt tíz reptéren járt – és aki kétszer lépett át a 2020-as évbe.

Bármilyen hihetetlenek is Földvári András kalandjai, egytől-egyig igaz sztorik. Főhősük a legnehezebb helyzetekben, a világ legképtelenebb helyszínein is feltalálja magát, és ami a legfontosabb: sosem hagyja el humorérzéke.

Ennek a gyümölcsét élvezheti az olvasó a kötetben felvonuló nyolcvan történetben, melyek szerzője, akárcsak Verne Gyula hőse, a lehetetlent is megpróbálja, hogy teljesítse fogadását...