Körforgalomra írt ki tendert a Budapest Airport

Forrás: AIRportal.hu

 2019. január 10. 12:32

A kettes terminál közelében megépülő körforgalom tervezésére, engedélyeztetésére és kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Budapest Airport.

Az Európai Unió TED nevű elektronikus közbeszerzési rendszerében és a magyar EKR rendszerben január elején közzétett hirdetmények szerint a reptérüzemeltető „Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren körforgalom kivitelezése a T2 terminál közelében és ahhoz kapcsolódó munkálatok, ide értve egyes engedélyezési eljárásokhoz kapcsolódó dokumentációk elkészítése” tartalmú építési beruházásra írt ki közbeszerzést – olvasható az AIRportal.hu oldalon.

A hirdetmény szerint a beruházás becsült értéke nettó 3 millió euró. A tenderen nyertes kivitelezőnek a szerződés aláírásától számított kétszáztizedik naptári napon kell átadnia a beruházást.

Az ajánlatokat, vagy részvételi kérelmeket 2019. február 11-ig kell beadnia a pályázóknak, ezt megelőzően a Budapest Airport egy helyszíni bejárást is tart a pályázóknak.

Az új körforgalom segíteni fogja a kettes terminál közlekedését, valamint a parkolók biztonságosabb megközelíthetőségét is

Fotó: BUD / Airportal

A hirdetmény szerint a közbeszerzés kapcsolódik az európai uniós alapokból finanszírozott,  CEF 2014-HU-TMC-0508-W számú, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, a  Budapest-Arad vasútvonalról leágazó multimodális közlekedési csomópont kialakításának projektjéhez.

A Budapest Airport az ellenszolgáltatást, a vállalkozói díj 85 %-át a pályázat keretében elnyert, 85 %-os intenzitású uniós támogatásból finanszírozza.

A lap információja szerint a körforgalmat a kettes terminál 4-es számú főút csomópontjától a terminál felé vezető bekötőút, és a hosszú távú, Holiday Parkoló jelenlegi leágazásának környékére tervezi az üzemeltető.

A létrejövő, nagy területen elhelyezkedő, új közlekedési csomópontból ágazik majd le a kettes terminál mellett épülő Cargo City bekötőútja is. Az új körforgalom segíteni fogja a kettes terminál közlekedését, valamint a parkolók biztonságosabb megközelíthetőségét is.

 

Kapcsolódó cikkek