Korfura és Krétára is repülhetünk nyáron Debrecenből

Forrás: MTI

 2015. február 04. 21:02

Két új görög charterjárat indítását jelentette be a Neckermann a debreceni repülőtérről, ahol idén már 25 ezer charterutassal számolnak.

2013-ban 13 800-an, tavaly már 20 ezren indultak üdülni charterjárattal Debrecenből, idén oedig 25 ezer utasra számítanak. A nyári hónapokban hat charterjáratot indítanak hetente: a hagyományos törökországi, bulgáriai, egyiptomi – és ha a politikai helyzet lehetővé teszi – tunéziai célállomások mellett az idén Korfura és Krétára is – jelentették be szerdán a debreceni repülőtéren.

Hermányi Attila, a Thomas Cook-csoport cégvezetője elmondta: az elmúlt években rendkívül népszerű volt Görögország debreceni indulással. Ezért döntött az utakat szervező Neckermann utazási iroda úgy, hogy Zakynthos után ezúttal Korfut és Krétát célozza meg a hajdú-bihari megyeszékhelyről. Június végétől szeptember elejéig heti egy-egy járatot indítanak Debrecenből a két görögországi szigetre.

Nemcsak a charter-, hanem a menetrendszerű járatok számát is szeretné növelni az idén a Debrecen Airport – mondta el a repülőtér járatfejlesztési igazgatója. Tamás László tájékoztatása szerint intenzív tárgyalásokat folytatnak a jelenleg Debrecenből London-Luton és Eindhoven repülőtereire közlekedő Wizz Air légitársasággal újabb európai járat indításáról. Ugyanakkor a menetrend szerinti járatok bővítése érdekében más légitársaságokkal is tárgyalnak, s várhatóan a tavasz folyamán eldől, indít-e más légitársaság járatot Debrecenből.

Egy felmérés szerint a környékbeliek Németország, Nagy-Britannia, Írország, Franciaország és Olaszország városaiba szeretnének menetrendszerű járattal eljutni Debrecenből.