Korlátlanul vonatozhatunk Csehországban egyetlen jeggyel

Forrás: turizmus.com

 2023. június 13. 10:03

Csehország új vonatjegyet vezetett be, amely lehetővé teszi az utazók számára, hogy ezen a nyáron beutazzák az országot anélkül, hogy újabb jegyet kellene váltaniuk.

A VisitCzechia cseh turisztikai oldal tájékoztatása szerint a vonatjegyet a július 1-jétől augusztus 31-ig tartó utazásokra lehet felhasználni és főleg azokat a turistákat célozza meg, akik aktívan utaznának vonattal Csehországban. Az előzetes jegyértékesítés június 15-én veszi kezdetét – írja a SchengenVisaInfo.com.

Az egyhetes bérlet 60 euróba (22 ezer Ft), míg a két hétig érvényes bérlet 85 euróba (31 ezer Ft) fog kerülni. A 18 éves kor alatti gyermekek, 26 év alatti diákok és az idősek számára a jegy kedvezményes áron érhető el, esetükben 30 és 42 eurót (11 és 15 ezer Ft) kell fizetni a bérletekért.

Az új bérlettel egész Csehország beutazható vonattal

Fotó: 123rf.com

 

A bérlettel az érvényesség ideje alatt az utazók korlátlanul utazhatnak bármelyik menetrend szerinti járaton, tetszőleges útvonalon. Fontos megjegyezni azonban, hogy az SC Pendolino járatokon való utazáshoz foglalás szükséges.