Korlátozások a Németországba tartó vonatjáratokon vasárnaptól keddig – Frissítés: elmarad a sztrájk

Forrás: turizmus.com

 2023. május 12. 17:37

A német vasutassztrájk miatt vasárnap éjszakától keddig korlátozások lesznek a Németország és Magyarország között közlekedő vonatjáratokon – közölte a Mávinform pénteken. Frissítés: a meghirdetett sztrájk a szakszervezet és a vasúttársaság megállapodása miatt elmarad.

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban vasárnap 22 órától kedd éjfélig munkabeszüntetés lesz. A sztrájk érinti a nemzetközi járatokat is.

A Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A Hungária EuroCityk (EC 252, 253) csak Budapest és a prágai főpályaudvar (Praha hl. n.) között közlekednek.

A Budapestről vasárnap és hétfő este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon, Rzepin és Berlin között pótlóbusszal lehet utazni. A Berlinből hétfő és kedd este Budapestre induló Metropol EuroNight (EN477) csak a lengyel határállomástól, Rzepintől közlekedik. A vonat a németországi szakaszon nem közlekedik.

A Budapestről szombat, vasárnap és hétfőn induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462/236) stuttgarti vonatrésze nem közlekedik. A zürichi vonatrész Ausztrián belül terelve, Zell am See állomáson át közlekedik, ezért várhatóan 90 perces késéssel érkezik Zürichbe. A vasárnap, hétfőn és kedden Stuttgartból Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 237/463) stuttgarti vonatrésze nem közlekedik. A vasárnap és kedden Zürichből Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 467/463) Ausztrián belül terelve, Zell am See állomáson át közlekedik, ezért várhatóan 120 perces késéssel érkezik Budapestre.

Vasárnap 22 órától kedd éjfélig vasutassztrájk lesz Németországban

Fotó: 123rf.com

A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton távolsági és regionális forgalomban is jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani.
A korábban, csütörtökig megváltott, vasárnapra, hétfőre vagy keddre, Németországba vagy Németországból visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválthatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy választható, akkor a két jegy ára közötti különbözetre az utas méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra történő érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az informacio@mav-start.hu e-mail-címen intézhetik az utasok.

Az aktuális helyzetről az utasok információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál, a +36 (1) 349-4949-es telefonszámon.

A Deutsche Bahn honlapja ITT érhető el.

FRISSÍTÉS: Elmarad Németországban a vasárnapra meghirdetett vasutassztrájk, miután a szakszervezet és a német állami vasúttársaság (Deutsche Bahn) megállapodott egymással – írja a Telex a Kurier híre alapján.

A Deutsche Bahn arra hívta fel a figyelmet az oldalán, hogy a megegyezés ellenére lehetnek fennakadások a következő napokban.