Korlátozások nélkül utazhatunk Németországba, kivéve repülővel

Forrás: turizmus.com

 2021. május 31. 16:10

Németország május 30-tól a rizikómentes területek listájára helyezte Magyarországot, ami azt jelenti, hogy a hazánkból érkezők számára megszűntek a német beutazási korlátozások. Kivéve ha repülőgéppel utazunk.

A Németországba nem rizikóterületről érkezőknek nem kell teszteredményt, oltási igazolást vagy a védettséget igazoló dokumentumot felmutatniuk – írja a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata honlapján.

Ez alól azonban kivétel a repülőgéppel történő beutazás, ebben az esetben továbbra is be kell mutatni az alábbi három igazolás valamelyikét felszállás előtt a légitársaság részére:

1. A beutazás időpontjánál 48 óránál nem régebbi in-vitro antigénteszt (öntesztet nem fogadnak el), vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló teszt (PCR, LAMP, TMA).

2. Oltási igazolás arról, hogy a beutazó a Németországban jóváhagyott vakcinák (jelenleg a Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) valamelyikéből az előírt egy vagy két adagot megkapta, és az utolsó dózis felvételét követően eltelt legalább 14 nap. De az is beoltottnak számít, aki átesett a betegségen és egyszer beoltották.

3. Igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből, amit egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

nemetorszag_123rf

A légi utazás során a felszállás előtt továbbra is be kell mutatnunk egy negatív tesztet, oltási igazolást vagy egy dokumentumot, hogy átestünk a betegségen

Fotó: 123rf.com

A Konzuli Szolgálat felhívja még az utazók figyelmét arra is, hogy a Nagy-Britanniából érkezők vagy onnan Németországon keresztül tranzitálók számára szigorúbbak a szabályozások, mivel a szigetországot a németek a vírusvariánssal sújtott területek közé sorolták.

A Telex pedig arra figyelmeztet, hogy ha valaki kocsival szeretne Magyarországról eljutni Münchenbe vagy Stuttgartba, mentesül az osztrák beutazási szabályok alól, ha csupán átutazik Ausztrián és ezt megfelelően alá is tudja támasztani, ám ha megáll ott egy napra, az itt olvasható osztrák beutazási szabályoknak is eleget kell tennie.