Korlátozza a járatok számát a nyári szezonban a frankfurti repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2023. március 09. 19:01

A frankfurti repülőtér üzemeltetője a továbbra is fennálló kapacitáshiány miatt a megszokottnál kevesebb járatot fogad és indít a nyári időszakban.

A frankfurti repülőtér a repülési főszezonban korlátozni fogja az óránkénti le- és felszállások számát – értesült az aero.de.

A le- és felszállások irányértéke normál esetben 106 óránként, de ez csak a főszezon után áll majd vissza. Júniusban 96 le- és felszállást engedélyeznek, ezután július és szeptember között minden hónapban kettővel többet, majd októbertől újra 106-ot.

Május második felében az északnyugati futópálya felújítása miatt még ennél is kevesebb, 86 le- és felszállás lesz lehetséges.

A frankfurti repülőtér ezen a nyáron a megszokottnál kevesebb járatot fog kezelni

Fotó: 123rf.com

A frankfurti repülőtér üzemeltetője, a Fraport február közepén vetette el végérvényesen azt a tervet, hogy visszatér a pandémia előtti nyári kapacitáshoz. A téli menetrendi időszak „alacsony operatív teljesítőképessége” alapján egyelőre túl ambiciózusnak tartják az elképzelést.

Carsten Spohr, a Lufthansa elnök-vezérigazgatója a cégcsoport éves sajtótájékoztatóján, néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a frankfurti gyűjtő-elosztó központjukban kihívást fog jelenteni a nyári időszak, ezért úgy döntöttek, hogy több járatot is törölnek a rendszerükből.

Mint elhangzott, a légitársaság nem túl boldog a döntés miatt, de a tavalyihoz hasonló káoszt el akarja kerülni.