Környezetbarátabbá válik a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 02. 12:04

Fontos mérföldkőhöz érkezik a Wizz Air péntek délután, amikor HA-LTI lajstromjellel Budapesten landol a Wizz Air flottájának utolsó Airbus A321ceo típusú repülőgépe.

Az így 119 darabosra bővülő flotta egyben korszakváltáshoz is érkezik, hiszen ez a repülőgép lesz az utolsó, amelynek a hajtóműve az eddig elérhető technológiával készült – írja a légitársaság közleményében.

A Wizz-flotta ezután érkező új Airbus gépei már új, még környezetkímélőbb neo hajtóművekkel érkeznek.

Az A321neo új generációs hajtóművei és a kabintér iparági referenciát jelentő újításai önmagában mintegy 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményeznek. A neo hajtóművekkel szerelt repülőgépek környezetvédelmi szempontból a világ élvonalához tartoznak: zajterhelésük és nitrogén-oxid-kibocsátásuk közel 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest.

Egy A321-es a Wizz Air flottájából

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air repülőgépeinek károsanyag-kibocsátása az elmúlt években folyamatosan csökkent és a következő években ez a trend folytatódni fog. Az előttünk álló évtizedben a Wizz Air utasainak egy kilométerre vetített CO2 kibocsátása további 34 százalékkal alacsonyabb lesz.

A Wizz Air a jelenlegi 119 repülőgépből álló flottán felül minden idők legnagyobb, 273 darabból álló (A320neo, A321neo és A321XLR) repülőgép-rendelését adta le az Airbusnál. A rendelés teljesítése után a flotta darabszáma eléri majd a 300 repülőgépet, amivel a légitársaság évente 100 millió utast lesz képes szállítani.

A rendelés része 20 darab Airbus A321XLR (extra hosszú hatótávú) típus is, amellyel a légitársaság képes lesz 7-8 órás utakat is hasonló üzemanyag-hatékonysággal teljesíteni, mint a rövidebb hatótávolságú társai. A gép nagy hatótávolsága lehetővé teszi, hogy a Wizz Air olyan új útvonalakkal bővítse hálózatát, amelyeket a jelenlegi flotta nem tesz lehetővé – írják.

Kapcsolódó cikkek