Környezetkímélő gépeket vásárolt a China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2016. február 08. 16:52

Tizennégy új generációs A350-900-XWB Airbust vásárolt a tajvani China Airlines. A 306 személyes gépek jelenleg a világ legkörnyezetkímélőbb közép- és hosszú távú utazásokra alkalmas gépei.

A gépek 2016 harmadik negyedévében kezdik meg üzemelésüket először a Hong Kong–Tajpej útvonalon, majd az év végén már az európai útvonalakon is repülnek Tajpejből  Bécsbe, Rómába és Amszterdamba.

Az A350-es gépek vezetik a legek listáját, technikailag a legkorszerűbb, a legenergiatakarékosabb, a legkörnyezetkímélőbb, a legkevésbé zajos és a legnagyobb belső térrel rendelkeznek a hasonló kategóriájú gépek között. A gépek anyagának 70 százalékát titánium teszi ki, ami jelentős súly- és fogyasztáscsökkenést eredményez és lényegesen növeli a repülés biztonságát.

Az egészséges belső levegőzés, a kedvező páratartalom, a nagyobb üléshelyek, a szakaszos hőmérséklet-szabályozási lehetőség egyaránt hozzájárul a kellemesebb utazáshoz. A  korszerű légkondicionáló rendszernek köszönhetően a beltéri levegő 2-3 percenként cserélődik. Orvosi minőségű filterek biztosítják a szagtalan és friss levegőt az utazás során.

A gépek üzemmódi zajszintje 20 százalékkal alacsonyabb, mint a hasonló kategóriájú repülőgépeké.