Környezetvédelmi kezdeményezés Kambodzsából

Forrás: turizmus.com

 2018. május 07. 15:44

Az Easia Travel csökkenteni szeretné a természetbe kerülő egyszer használatos műanyag palackok számát. A kezdeményezéshez csatlakozni is lehet.

Egy Kambodzsából indult, előremutató kezdeményezésről számolt be Börcsök Péter, az STR CEE ügyvezető igazgatója, melyhez az általuk képviselt Easia Travel révén az utasok és az ügyfelek is csatlakozhatnak.

Az emberiség mára 1 millió műanyag palackot használ el percenként, és ennek 91%-át nem hasznosítják újra. Csak Kambodzsában, a külföldi látogatók kb. 355 000 nem újrahasznosított műanyag palackot használnak minden egyes nap, így hátrahagyva kb. 10 millió palackot havonta.

Siem Reap turisztikai és vendéglátó ipari szakemberei összeültek, hogy kidolgozzanak egy fenntartható alternatívát, egy programot, aminek a segítségével megfordíthatják ezt a trendet Kambodzsa kiemelt turisztikai látnivalóinak környékén.

Ezt az alumínium palackot kapják a Kambodzsába látogatók

Fotó: turizmus.com

Ennek eredményeként jött létre egy informális együttműködést és kampány, a ‘Refill not Landfill’, melynek célja:
  • a nem újrahasznosított műanyag palackok használatának drasztikus csökkentése azáltal, hogy
  • a Kambodzsába látogatóknak alumínium palackot biztosítanak, melyet folyamatosan használhatnak, és
  • melyet biztonságos, iható vízzel tölthetnek újra a kiemelt turisztikai helyszíneken létrehozott ivóvíz újratöltő hálózaton.

A program segítségével az utasok folyamatosan megtölthetik palackjukat ivóvízzel, ahelyett hogy újra és újra műanyag palackos vizet vásárolnának. (x)

Kapcsolódó cikkek