Környezetvédelmi okok miatt kivezeti a plasztik kártyát a Flying Blue

Forrás: turizmus.com

 2021. december 14. 12:31

A digitális szolgáltatások elterjedése, valamint környezetvédelmi okok miatt 2022. január 1-jétől kivezeti a plasztik kártyát és poggyász címkét a Flying Blue. A törzsutas programhoz kötődő eszköz a továbbiakban csak digitális formában lesz elérhető, ezzel pedig kényelmesebbé válik a használata is.

A digitális kártyát a programban résztvevők ezentúl egyszerűen hozzáadhatják okostelefonjuk Apple Wallet, vagy Google Pay tárcájához és ugyanúgy hívhatják elő, mint bármelyik digitális kártyát, amelyet aztán kérésre bemutathatnak a személyzetnek - közölte az Air France/KLM.

flyingblue

A digitális átállással 5,8 tonna papír és 15 tonna műanyag felhasználását lehet megtakarítani.

Fotó: Air France

A kártyán annak száma és érvényessége, a törzsutas besorolás, a tulajdonos neve, az ügyfélszolgálat elérhetősége, valamint a tagság részleteit tartalmazó QR-kód is megtalálható. Emellett a Flying Blue honlapján, valamint az Air France és KLM honlapján létrehozott profilokban is elérhető marad, amennyiben azt hozzárendelte az utas.

Az új belépőknek, vagy a magasabb besorolást elérőknek már nem kell várniuk arra, hogy postán megérkezzen a kártya, a regisztrációt, értesítést követően az digitálisformában azonnal rendelkezésre áll, és használható.
Az intézkedés a régi kártyák és besorolások érvényességét nem érinti, mindenkorábban kibocsátott kártya érvényes marad a rajta jelzett lejáratig, de utána az újat már csak digitális formában kapják meg a tagok.

Ez a lépés összhangban van az Air France-KLM Csoport fenntarthatósági törekvéseivel, amely a digitalizációra is nagy hangsúlyt fektet.

Évente ugyanis 800 ezer új kártyát gyártottak le és küldtek ki postán, a digitális átállással 5,8 tonna papír és 15 tonna műanyag felhasználását lehet megtakarítani.
.