Jelentősen ritkította olasz járatait a Wizz Air (frissítve)

Forrás: MTI

 2020. február 27. 11:16

A keresletcsökkenés miatt jelentősen ritkította olaszországi járatainak számát a Wizz Air a következő hetekben.

Valamennyi, március 10. és április 4. közötti olaszországi járatát törölte a Wizz Air. Nem lehet jegyet foglalni ebben az időben Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba sem. Ezekre a napokra a foglalási oldal azt jelzi, hogy nincs járat – írta az MTI csütörtökön délelőtt.

Frissítés:

A légitársaság később sajtóközleményben pontosított. Noha a Wizz Air foglalási oldala alapján úgy tűnik ugyan, hogy nem lehet a cég olaszországi járataira jegyet venni a fenti időszakra, a légitársaság tájékoztatásában azt írta, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik ezekre az úti célokra.

60 százalékkal ritkította olaszországi járatai számát a Wizz Air

Fotó: 123rf.com

A Wizz Air nem szünetelteti, de ritkítja olaszországi járatainak számát március 11. és április 2. között, ebben az időszakban 60 százalékkal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása – írta a légitársaság.

A módosított menetrend szerint Rómába és Bariba – az eddigi 5, 7, illetve 9 helyett – heti 2 járat közlekedik, Milánóba – 13 helyett – heti 4, Nápolyba, Bolognába és Cataniába heti 1, Debrecenből Milánóba pedig változatlanul heti 2.

"Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatjuk, és átfoglaljuk egy alternatív útvonalra. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának Wizz számlára való jóváírása között" – írták.

A koronavírus miatti keresletcsökkenéssel indokolta a légitársaság a menetrend változtatását, amely a következőképpen alakul.

 

Forrás: Wizz Air