Koronavírus: több légitársaság ingyenes átfoglalást biztosít

Forrás: turizmus.com

 2020. március 09. 16:44

Díjmentesen megváltoztathatják repülőútjuk időpontját az Air France és KLM utasai, és akár voucher is kérhető náluk. Hasonló intézkedést vezetett be az Emirates is.

A koronavírus okozta kiszámíthatatlan utazási viszonyok miatt az Air France és a KLM ingyenes lehetőséget kínál utasainak a megvásárolt repülőjegyek időpontjának megváltoztatására. A március 31-ig kiállított, március 3. és május 31. közt esedékes menetjegyek időpontját igény esetén díjmentesen megváltoztatják – áll az Air France-KLM közleményében.

Az Air France és KLM által indított járatok esetében az újrafoglalás mellett voucher is kérhető. A mostani újrafoglalási lehetőségek nem írják felül a Kínára, Dél-Koreára, Szingapúrra és Olaszországra érvényes különleges foglalási szabályzatokat.

Az Emirates szigorította a gépek takarítási folyamatait

Fotó: Emirates

Az Emirates is hasonló intézkedéseket vezetett be. Azok, akik 2020. március 7. és március 31. közötti időszakra vettek repülőjegyet a légitársaság járataira, díjmentesen módosíthatják az utazási dátumot.

Emellett a légitársaság a repülőgépek tisztítási és takarítási folyamatait is szigorítja: fokozott fertőtlenítési eljárásokat végeznek azokon a gépeken, amelyek a koronavírus által leginkább érintett helyekről érkeznek. Ha fertőzésgyanús vagy megerősítetten fertőzött utasról kapnak figyelmeztetést, akkor az érintett repülőgép összes kabinját erősebb, jóváhagyott szerrel fertőtlenítik - közölte a légitársaság.