Megemelik a Kőröshegyi völgyhidat, ezért lezárják ezen a két napon

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. április 03. 15:07

Átvizsgálják, emiatt néhány órára lezárják Kőröshegyi völgyhidat a forgalom elől április 6-án és április 13-án szombaton – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF).

Most szombaton 8 és 14 óra között várható az első lezárás, ami azért szükséges, mert meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a hidat tartó úgynevezett "saruk". Ez a vizsgálat viszont csak forgalom nélkül, a híd megemelésével történhet – hívták fel a figyelmet. A művelet néhány óráig tart, ennek során néhány centiméterrel megemelik a szerkezetet. Mivel 38 saru tartja a hidat, és egy időben ennyi helyen nem lehet megemelni a szerkezetet, ezért szükség lesz még egy zárásra – ez április 13-án (szombaton) 8 és 14 óra között várható.

A problémás sarukat várhatóan augusztus végén, szeptember elején cserélik majd ki.

A Kőröshegyi völgyhíd

Fotó: MKIF

Az MKIF hangsúlyozta: előre tervezett vizsgálatról van szó, ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van.A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni. Az országhatár felől közlekedőknek pedig Balatonszárszó csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Zamárdinál térhetnek vissza.

"A tavaly indult szintrehozás során nem csak a tönkrement burkolatokat cseréljük 2025-ig 538 km-en, de országszerte mintegy 200 hidat és felüljárót újítunk meg, köztük több nagy hidat is, például az M7-es völgyhídját" – számolt be az MKIF.

Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a vakáció ideje alatt idén sem végeznek előre tervezett munkálatokat Budapest és a Balaton között.