Iberia: korszerűbb gépek, új járatok

Forrás: turizmus.com

 2018. január 22. 17:56

A spanyol nemzeti légi társaság bemutatta új fejlesztéseit az idei FITUR utazási vásáron Madridban, köztük az első Airbus A350/900-at, a jelenlegi legmodernebb kereskedelmi repülőgépet. A légi társaság vezetői új járatokról is beszámoltak a vásáron.
Júniusban csatlakozik a flottához az első új gép, ezzel az Iberia lesz az első légi társaság, amely ezt a több tekintetben forradalmi újításokkal büszkélkedő repülőgépet forgalomba állítja – olvasható a légitársaság közleményében.

Az új Airbus a legújabb cockpit technológiát képviseli, mind felépítésben, mind digitalizációban, mind aerodinamikai tulajdonságait illetően kimagasló tudású. A különleges Rolls Royce-motorok nagyobb sebességet és 30 százalékkal kevesebb fogyasztást tesznek lehetővé, ráadásul az új gép, a világ legcsendesebb légi járműve. Hatalmas panoráma ablakokkal, széles ülésekkel, nagyobb belmagassággal, új levegőcserés megoldással lepik meg majd a turistákat, s mindehhez villámgyors wifi is társul.

 

A business osztály természetesen még inkább kényezteti az utasokat, a már-már fotelszerű ülések, a kézitáskának és a hosszú lábaknak egyaránt helyet biztosító kényelmükkel. A másik, ugyancsak szenzációnak számító gép az A320neo, amely szintén hatékonyabb és csendesebb az eddigi légi járműveknél.

A kiállításon jelentették be több új járat, közte a Madrid–San Francisco, illetve Madrid–Managua járat premierjét. A San Francisco-i járat egyelőre szezonális, április 25-től szeptember 28-ig fogadja az utasokat, egyes hétköznapokon. A managuai járat szintén hétfőn, szerdán és pénteken indul, október elsejei kezdéssel.

 

Fotók: Iberia

Számos más hosszú távú járaton terveznek forgalomnövelést, mint például Japánba, Argentínába, Kolumbiába, Chilébe, Puerto Ricóba, és Brazílába, de ez a törekvés jellemző egyes rövidebb desztinációkra is, mint Franciaország, Olaszország és Portugália. Az idén, év végéig 8 százalékos forgalomnövekedésben bíznak. Mindeközben az Iberia low cost légi társasága, az Iberia Express Mikonoszt és Palermót is célba veszi.

Kapcsolódó cikkek

Magyar stand a FITUR-on

2018. január 17.