Kortárs művész a reptéri biztonsági ellenőrzésről

Forrás: turizmus.com

 2018. május 24. 12:08

Belgium egyik legrégibb középkori központját őrző városa, Bruges (Brugge) idén másodszor rendezi meg kortárs művészeti fesztiválját, amelynek egyik figyelemfelkeltő alkotása a reptéri biztonsági ellenőrzésről szól.

Bár így is nagyon sokan látogatnak a festői belga kisvárosba, a csokoládék, a hidak, a sör miatt, ezúttal ötletes művészi produkciók is várják a turistákat.

A Triennale Brugge idei jelszava Liquid City, szó szerint folyékony város, de átvitt értelemben használatos igazán: arra utal, hogy még egy ilyen régi település is állandóan változik, elmozdul valamilyen irányba, akár politikai, akár társadalmi, vagy kulturális szempontból.

Bruges idén másodszor rendezi meg kortárs művészeti fesztiválját

Fotó: Visit Bruges

A fesztivál keretében elgondolkodtató alkotásokat mutatnak be a városka legnagyobb folyóján a világ minden tájáról idesereglett művészek. A legaktuálisabb talán Roxy Paine műve, amely egy reptéri becsekkolás biztonsági hercehurcáját emeli át műalkotássá. A művész szembesít a repülőre való felszállás mai tortúrájával, és mindennel, ami mögötte van, a biztonsági helyzettel, a különféle, vélt és valós félelmekkel, a korlátozott szabadsággal, az ellenőrző pontokkal.

Roxy Paine műve egy reptéri biztonsági ellenőrzés hercehurcáját emeli műalkotássá

Fotó: designboom.com

A helyiek és a turisták egészen a nyár végéig láthatják a folyón, illetve a város más pontjain kiállított kortárs műveket.