Körutazással mutatkozik be az új Lufthansa-dizájn

Forrás: turizmus.com

 2018. február 06. 13:54

A repülőgép-spotterek és a Lufthansa rajongók számára izgalmas nap lesz február 8., amikor a különleges Boeing 747-8-as és az Airbus A321-es németországi és európai turnéra indul.

A Jumbo Jet és az A321 viseli ugyanis az új Lufthansa-festést, amit tíz németországi repülőtér mellett a milánói Malpensán és a párizsi Charles de Gaulle-on is bemutatnak.

100 éve az építész-grafikus Otto Firle tervezte meg a Lufthansa darulogóját. A stilizált madár a szakértelem, a nyitott szemlélet és a minőség összetéveszthetetlen szimbóluma.

 

Az elmúlt 100 év során a Lufthansa logó a világ legismertebb márkájává vált, és ma az első és egyedüli európai ötcsillagos légitársaságot képviseli. Az évforduló megünneplésére a Lufthansa nem csupán a múltba tekint vissza büszkén, hanem a jövőbe is néz – elvégre az ikonikus daru születésnapja tökéletes alkalom a brand ünneplésére is.

A Boeing 747–8 (amely a D-ABYA lajstromjelet viseli) Frankfurtból száll majd fel csütörtök reggel 8.30 perckor LH9988-as járatszámmal, és megáll Kölnben, Düsseldorfban, Brémában, Hamburgban, Hannoverben, Drezdában, Münchenben és Stuttgartban, mielőtt várhatóan 5 óra körül visszatérne Frankfurtba. Az útvonal karbonsemleges lesz, mivel a széndioxid-kibocsátást a myclimate segítségével kompenzálják.

A Boeing 747-8 útvonala: Frankfurtból száll majd fel és Kölnben, Düsseldorfban, Brémában, Hamburgban, Hannoverben, Drezdában, Münchenben valamint Stuttgartban mutatkozik be

 

A D-AISP lajstromjelű Airbus A321 menetrend szerinti útvonalán közlekedik majd csütörtökön: Münchenből Milánó Malpensára indul, majd vissza, utána pedig a párizsi Charles de Gaulle felé folytatja útját. Innen Münchenbe hazatérve felveszi Frankfurtba tartó utasait és ott fejezi be a túrát.

A két Lufthansa gép útvonala (a fenti infografikákon kívül) elérhető az érintett repülőterek információs csatornáin, valamint az explorethenew.com weboldalon, a gépek mozgását pedig a flightradar.com oldalon követhetjük figyelemmel.

Az Airbus A321 útvonala: München, Milánó, Párizs és Frankfurt között

Fotók: Lufthansa

Kapcsolódó cikkek