Közel 900 dolgozójától válhat meg a brit utazásiiroda-lánc

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 04. 16:14

A legnagyobb független brit utazásiiroda-hálózat, a Hays Travel bejelentette, hogy 344, képzés alatt álló utazási tanácsadótól és 534 valutapénztárostól válhatnak meg a közeljövőben a brit kormány Spanyolországgal kapcsolatos váratlan döntése miatt.

A TTG UK idézi az iroda tulajdonosait, John és Irene Hayst, akik közleményükben hangsúlyozták, hogy február óta mindent megtettek azért, hogy megőrizzék 4500 munkatársuk állását, köztük azokét is, akik a Thomas Cook irodák tavaly októberi átvételekor kerültek a céghez.

Dolgozói 20%-ától válhat meg a legnagyobb brit független utazásiiroda-lánc egy váratlan kormánydöntés miatt

Fotó: Facebook

Július elején még örömmel közölte a társaság, hogy miután a brit külügyminisztérium feloldotta a kiutazási tilalmat, a cég forgalma fellendült és elfogadható szintre nőttek a nyári foglalások.

Ugyanakkor a kilenc nappal ezelőtt váratlanul újra bevezetett spanyolországi utazási tilalom és a kötelező karantén ismételt bevezetése miatt több százezer üdülést mondtak le Nagy-Britanniában – közölték.

Míg a lemondásokat, a jövő évi átfoglalásokat és visszatérítéseket kezelni kell, vannak olyan pozíciók, amelyeket a cég a jelenlegi körülmények között már nem tud fenntartani, ezért kezdték meg a tömeges leépítés előkészítését. A Hays Travel 40 éves működése során először kényszerül ilyen drasztikus lépésre.

„Le vagyunk sújtva, mivel eddigi erőfeszítéseink és az eddig megtett óriási befektetések ellenére el kell köszönnünk értékes dolgozóink egy részétől, akik erről nem tehetnek – írják a közleményükben.

Tenerife. Hiába alacsonyak a Kanári-szigeteken a fertőzöttségi mutatók, a brit kormány egy kalap alá vette egész Spanyolországot

Fotó: 123rf.com

A lánc két tulajdonosa augusztus 4-én a BBC reggeli adásának is vendége volt, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy a brit kormánynak egy sokkal „finomabb" megközelítésmódot kellene alkalmaznia Spanyolország esetében.

„A Kanári- és a Baleári-szigeteken alacsonyak a fertőzöttségi mutatók. Bízunk benne, hogy a kormányzat megváltoztatja a döntését és meg tudjuk menteni még a nyarat."

Azt is hozzátették, hogy teljesen egyetértenek a kormányzati tiltás újbóli bevezetésével Barcelona, Katalónia és Spanyolország más szárazföldi területei esetében.