Közel gendersemleges dresszkódot vezetett be a British Airways

Forrás: turizmus.com

 2022. november 17. 12:43

A British Airways az elfogadóbb munkakörnyezet kialakítása érdekében átdolgozta a személyzet megjelenésére vonatkozó irányelveit. Az új szabályok nemi hovatartozástól függetlenül mindenkire értendők.

A British Airways átdolgozta a személyzet hajviseletére, sminkjére és a kiegészítők viselésére vonatkozó irányelveit. A légitársaság célja az „elfogadóbb munkakörnyezet” kialakítása – írja a faz.net.

A pilóták és a légiutas-kísérők ezentúl nemi hovatartozástól függetlenül sminkelhetik magukat, lakkozhatják a körmüket, viselhetnek divatos ékszereket és kontyba köthetik a hajukat. Sőt a háromnapos borosta is megengedett mindenkinek.

A dolgozóknak kiosztott tájékoztató füzet szerint néhány apróbb kérése azért van a légitársaságnak: a szemüket csak minimálisan fessék ki a kollégák, és a körömlakknak is lehetőleg azonos színűnek kellene lennie mindegyik körmön.

A British Airways gendersemleges sminkelési és ékszerviselési szabályokat vezetett be

Fotó: 123rf.com

A British Airways az intézkedéssel a Virgin Atlantic példáját követi, amely szeptemberben törölte azt az előírását, miszerint minden alkalmazottnak a nemének megfelelő egyenruhát kell viselnie. Sőt még kitűzőket is kiosztottak a dolgozóknak, akik ezeken jelölhetik meg, hogy milyen, nem szerinti megszólítást kérnek a kollégáktól és az utasoktól.