Közel kétszáz célállomás az Air France-nál a nyári csúcsidőszakban

Forrás: turizmus.com

 2022. április 05. 14:15

A nyári menetrend életbe lépésével az Air France is növelte kínálatát, globálisan 196 célállomás válik elérhetővé a csúcsidőszakig a légitársasággal, a felkínált kapacitás átlagosan a 2019-es szint 90 százaléka lesz.

A járvány előttinél is több Air France-járat közlekedik a nyári menetrendi időszakban Észak-Amerikába, Afrikába és a Karib-térségbe.

Az Egyesült Államokba folyamatosan újabb járatok indulnak. 14 célállomásra hetente 200 alkalommal repülnek az Air France gépei, ez 20 százalékkal több, mint a járvány előtt. Újraindul a Párizs-Orly és New York-JFK közti járat, emellett a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérről is elérhető marad a keleti parti metropolisz. Légiszövetségi partnerével, a Deltával együtt az Air France június elejétől 1-2 óránként indít járatokat a két város között. Ismét közlekednek Párizs-Charles de Gaulle és Dallas között (heti ötször) a francia cég repülőgépei és május 4-től szezonálisan újra elérhetővé válik Denver (heti háromszor).

A kanadai járatokon a 2019-es szinthez képest negyedével több ülőhely áll rendelkezésre, Európa és Kanada között az Air France kínálja a legnagyobb kapacitást nyáron. Május 17-én Párizs és Québec között is elindulnak a járatok.

Több afrikai célállomás és Párizs között is visszaáll a járvány előtti kínálat, egyebek között napi kétszer lehet eljutni Abidjanba, szezonálisan Zanzibár és Banjul is elérhető lesz.

Az Air France által felkínált kapacitás a nyári menetrendi időszakban megközelíti a járvány előtti szintet

Fotó: Air France

A Karib-térségben, az indiai-óceáni és csendes-óceáni régióban az alábbi városok érhetők el: Antananarivo, Cayenne, Fort-de-France, Havana, Port-Louis, Papeete, Pointe-à-Pitre, Punta Cana, Saint-Denis de la Réunion, Santo Domingo és Saint-Martin.

Ázsiába szinte minden korábban létező járat megmarad, de a frekvencia egyelőre elmarad a korábbi kínálathoz képest. Ez alól kivétel India, az ország beutazási korlátozásainak enyhítése miatt Delhibe, Mumbai-ba, Bengaluruba és Csennaiba is bővült a járatszám.

Az európai hálózatban elsősorban a nyaraló célállomások felé bővít az Air France, júliusban és augusztusban 23 szezonális járat indul el, ezzel a járvány előtti szintre emelkedik a felkínált kapacitás. Három új város válik elérhetővé a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérről: Zákinthosz, Tirana és Tenerife, emellett Ibizára, Palma de Mallorcára és Bariba még több járat közlekedik. Orly-ról Algír (az ország újranyitásától függően) és Tunisz válik elérhetővé.

A belföldi hálózatban 47 szezonális járat lesz, a Transavia France Orly-ról Brestbe, Biarritz-ba, Montpellier-be, Perpignanba, Pau-ba és Toulonba közlekedik.

A meghirdetett, az aifrance.com oldalon elérthető menetrend hatósági jóváhagyások függvényében még változhat, ezért az Air France azt javasolja az utasoknak, hogy indulás előtt az airfrance.traveldoc.aero oldalon ellenőrizzék az aktuális belépési feltételeket és a járat státuszát.

Az Air France Protect intézkedéseknek köszönhetően a jegyek továbbra is ingyenesen módosíthatók, vagy voucher formájában teljes visszatérítés kérhető, járattörlés esetén az utas visszatérítést, vagy későbbi alkalomra átfoglalást is kérhet. A járatok fedélzetén továbbra is kötelező a maszk viselése, a légitársaság továbbra is szigorított rendben végzi a fedélzet takarítását, fertőtlenítését.