Közel kétszáz célállomás az Air France nyári menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2023. március 17. 12:02

További részleteket közölt az Air France az idei nyári menetrendjéről: 89 ország 191 célállomása lesz elérhető a március végi menetrendváltástól. Több, a járvány miatt korábban felfüggesztett kínai útvonal válik ismét elérhetővé, a kapacitások elérik a 2019-es szintet.

A francia légitársaság erős érdeklődést és előfoglalási adatokat regisztrált a nyári időszakra, hosszú idő után így újra a járvány előtti utolsó teljes évi, 2019-es szintű ülőhelykapacitást biztosíthat. Az Air France naponta átlagosan 835 járatot közlekedtet majd 89 ország 191 célállomására.

A hosszútávú járathálózatban 85 város szerepel a nyári időszakban. A legfontosabb újdonság, hogy három kínai célállomás ismét elérhetővé válik: Peking, Sanghaj és Hongkong július 1-jétől már napi járattal lesz elérhető Párizs-Charles de Gaulle-ról. Ezenkívül Tokió mindkét repülőtere felé bővül a kínálat: Hanedára heti 11, Naritára heti 3 járat közlekedik majd.

Észak-Amerika felé is nagyobb kapacitást biztosít a légitársaság, a folyamatosan bővülő igények miatt az Air France 14 amerikai és 5 kanadai célállomásra hetente 230 járatot üzemeltet majd. Az Air France lesz az egyetlen légitársaság, amely járatokat üzemeltet Ottawa és Európa között.

89 ország 191 célállomása szerepel az Air France idei nyári menetrendjében

Fotó: 123rf.com

Afrika és Európa között a járvány ideje alatt is erős volt az Air France forgalma, amely most még tovább erősödik: a járatszám a 2019-es szintet is meghaladja. Június 12-től Dar Es Salaam is elérhetővé válik a zanzibári járatok meghosszabbításával, szintén ettől a dátumból Nairobi közvetlenül is megközelíthető lesz Párizsból.

A Karib-térségben az Air France május 5-től Belém és Cayenne között indít járatot, a gépek hetente egyszer közlekednek majd.

Európában az Air France a csúcsidőszakban naponta 650 alkalommal közlekedik 106 célállomásra. A megszokott összeköttetések mellett 66 szezonális francia és európai járat is indul Párizsból, amelyekkel egyebek közt Korzika szigete, Algéria, Marokkó, Tunézia és Görögország is elérhetővé válik több francia városból is.

Budapestre a nyári időszakban az Air France naponta három, a KLM pedig több napon is öt járatot üzemeltet majd a tervek szerint.

Az Air France-KLM csoport diszkont leányvállalata, a Transavia France emellett közel 200 járatot üzemeltet majd 120 célállomásra, köztük százat Párizs-Orly repülőteréről.

A nyári időszakban folytatódik az Air France megújult utaskabinjának bevezetése, amelyet a Boeing 777-300ER típusú gépek fedélzetén alakítanak ki. Jelenleg a New York-i, dakari és Rio de Janeiró-i járatokon foglalhatók ezek az ülések, március 27-től a lista Johannesburggal egészül ki.

A menetrend a hatósági jóváhagyások függvényében még változhat.