Közel kétszáz célállomásra repül az Air France a téli időszakban

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 15:22

Az Air France a folyamatosan növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatja a kínálat bővítését, a téli menetrendi időszakban már 182 célállomásra repül és 23 új útvonalat nyit. Több járat közlekedik majd az Egyesült Államokba, az ingyenes átfoglalásra március végéig van lehetőség.

A francia légitársaság a 2021 október és 2022 március közötti időszakban azok után tudja növelni kínálatát, hogy az utazási szabályok enyhítésének eredményeként folyamatosan emelkedik a kereslet a légi közlekedés iránt - közölte az Air France.

A vállalat ennek köszönhetően 182 célállomásra indíthat el járatokat.
A hosszútávú hálózatban 87 város repülőtere lesz elérhető. A téli időszakban Párizs–Charles de Gaulle-ról négy új útvonalon közlekednek az Air France repülőgépei: Zanzibárba Nairobin keresztül október 18-tól hetente kétszer, Maszkatba október 31-től, Colombóba és Bajulba november 1-től hetente háromszor lehet eljutni a francia légitársasággal.

Az Air France télen több olyan járatot is újra tud indítani, amelyeket a koronavírus-járvány miatt tavaly le kellett állítania. Port-Louis (Mauritius) hetente hétszer, Fortaleza, Fokváros, Seattle hetente háromszor, Mahé heti kétszer, Hongkong pedig heti egyszer válik újra elérhetővé.

Miután az Egyesült Államok kormánya bejelentette, hogy várhatóan novembertől újraengedélyezi az oltott turisták belépését, az Air France folyamatosan újabb és újabb járatokkal bővítette kínálatát. Jelenleg 11 repülőtér (New York-JFK, Boston,Washington, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco ésLos Angeles) szerepel a menetrendben, ezekbe a városokba hetente közel 100 járatot közlekedtet télen az Air France.

Jövő év tavaszától a társaság várhatóan az olyan népszerű célállomások, mint New York, Los Angeles és Miami felé nagyobb kapacitású repülőgépeket állít forgalomba, ezzel eléri a 2019-ben felkínált kapacitás 90 százalékát. Idén nyáronez az arány 50 százalék volt.
A francia tengerentúli területek elérése is egyszerűbbé válik, St. Maarten szigetére decembertől már Orly-ról is el lehet jutni heti háromszor, így heti tízre nő a járatok száma. A Karib-térség jobb elérését szolgálják a Montrealba és New Yorkba induló járatok is, amelyek november végétől hetente kétszer közlekednek.

Az európai hálózatban a téli időszakban az egyik lefontosabb esemény, hogyforgalomba áll az Air France első Airbus A220-300-as repülőgépe, amelynek első példányát szeptember végén vette át a légitársaság. Az első időszakban Berlinbe, Madridba, Barcelonába, Milánóba és Velencébe repül majd a légicég, később Bologna, Róma, Lisszabon és Koppenhága kerül fel a célállomások listájára.

airfrance_123rf

Jövő év tavaszától a társaság várhatóan nagyobb kapacitású repülőgépeket állít forgalomba a legnépszerűbb úti célok felé és eléri a 2019-es kapacitás 90%-át

Fotó: 123rf.com

Ezzel egyidejűleg az Air France két új várost is elérhetővé tesz: Tenerifére november 1-től, Rovaniemibe december 4-től hetente két-két járat közlekedik majd, a finn város március 5-ig szerepel egyelőre a menetrendben.

Eddig csak a nyári időszakban volt elérhető, idén azonban a téli kínálatban is szerepel Sevilla, Las Palmas, Palma de Mallorca, Tanger, Faro, Dzserba és Krakkó. Berlin október végétól már Orly-ról is elérhető napi egy járattal.