Közel egymilliárd turistaérkezés az első 9 hónapban

Forrás: turizmus.com

 2016. november 07. 21:05

A világ országai összesen 956 millió turistát fogadtak az idei év első kilenc hónapjában, ami 34 millióval haladja meg a tavalyi év azonos időszakát – áll a UNWTO World Tourism Barometer legfrissebb, a WTM London nyitónapján közzétett jelentésében. Magyarország kétszámjegyű bővülést jelzett.

A nemzetközi utazások iránti igény erős maradt 2016 januárja és szeptember vége között, ám változó ütemben nőtt. Az év eleji erős kezdet után a második három hónap fejlődési üteme némileg lelassult, de a harmadik negyedévben ismét erőre kapott. És bár a legtöbb desztináció bátorító eredményekről számol be, sokan még mindig az országukat vagy környezetüket sújtó negatív hatásoktól szenvednek.

Ami a régiókat illeti, a legnagyobb mértékben (+9%) továbbra is Ázsia és a Csendes-óceáni térség növekszik, amelynek mind a négy alrégiója pozitív eredményekről számolt be. Mi több, Korea 34, Vietnam 36, Japán 24, Sri Lanka 15 százalékos bővülést jelzett.

Európában a nemzetközi érkezések száma 2 százalékkal nőtt, ám egyes régiók – mint például Spanyolország, Írország, Portugália és Magyarország - kétszámjegyű bővülése ellentételezte a franciaországi, a belgiumi és a törökországi visszaesést.