Közel négymillió utas fordult meg nyáron a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 16. 12:30

Augusztusban tovább folytatódott a nyári hónapokra jellemző utasszám-növekedés; összesen 1 299 814 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Augusztus így már zsinórban a harmadik hónap, amikor az utasforgalom elérte vagy meghaladta a koronavírus-járvány előtti, rekordévnek számító 2019-ben regisztrált volumen 80%-át, és a negyedik, amikor a teljes havi utasforgalom meghaladta az egymillió főt. A nyári hónapokban összesen 3 802 591 utast szolgáltak ki a budapesti repülőtéren, közel annyit, mint a járvány által leginkább sújtott 2020-as évben összesen.Augusztusban a legnépszerűbb célállomások Tel-Aviv, London, Amszterdam, Antalya és Frankfurt voltak.

Augusztusban tovább folytatódott a nyári hónapokra jellemző utasszám-növekedés Ferihegyen

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

A globálisan jellemző csökkenő tendencia ellenére a cargo árumennyiség éves szinten továbbra is stabil; a január–augusztusi időszakban 47%-os cargo volumen növekedés figyelhető meg a Cargo City megnyitása előtti, 2019-es év hasonló periódusában kezelt forgalomhoz képest. Az augusztusban kezelt árumennyiség (15 375 tonna) minimálisan, 2,1%-kal csökkent 2021 azonos hónapjához viszonyítva – közölte a Budapest Airport.