Közeledik a 2017-es hajózási szezon

Forrás: turizmus.com

 2017. március 14. 11:22

A főváros víziközlekedésének szolgálatába áll a Sió csatornára átzsilipelt Révfülöp motoros, míg a BAHART újabb felújított hajóval és számos ügyfélbarát fejlesztéssel indítja az idei hajózási szezont.

A Balatoni Hajózási Zrt idén újabb vízibuszát búcsúztatta és zsilipelte át a Sió csatornára. Az 1963-ban, a Magyar Hajó- és Darugyár Váci Egységében gyártott, 3011-es típusú, Révfülöp nevet viselő vízibuszt a Budapesti Közlekedési Vállalat vásárolta meg a BAHART-tól. A hajó a Sió csatornán, majd a Dunán hajózva érkezik Budapestre, hogy felújítását követően a főváros víziközlekedését szolgálja a továbbiakban.

A Balatoni Hajózási Zrt. a kikötőhelyek bővítése mellett, a 2020-ig szóló stratégiájában foglaltaknak megfelelően, az idei évben kiemelt saját beruházások keretében folytatja hajóparkjának megújítását, modernizálását.

Nem lesz komolyabb változás a menetrendi hajózásban

Fotó: hajozas.hu

Teljeskörűen felújítják a Kossuth kompot, illetve a Beatrix nevű hajót. Utóbbit, a balatoni utazási igényeket lényegesen hatékonyabban, gazdaságosabban kielégítő, 180 férőhelyes teljesen átalakított, akadálymentes felső fedélzettel ellátott hajót nagypénteken bocsátja majd vízre a BAHART. Új nevet is kap a hajó, mely a társaság által tavaly megrendezett eseményhez, a Nemzeti Regattához – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljához kapcsolódik.

A 2016. évi vitorlásversenyen komoly küzdelemben a házigazda település, Siófok város aratott győzelmet, így a hajó új neve ennek megfelelően az idei évben: „Nemzeti Regatta – 2016 Siófok” lesz.

A települések két napos versenyére – 50 csapat részvételével – június elején ismét sor kerül, az idei győztes nevét majd a következő, 2018. évi hajózási szezonban viselheti ugyanez a hajó.

A hajók felújításával párhuzamosan, további számos ügyfélbarát fejlesztéssel, újdonsággal készül a BAHART idén. Az utazóközönség igényeit felmérve 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és a BAHART kártyák bevezetésével jelentősen szélesítette, bővítette a kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatások körét, a kedvezmények felhasználhatóságának időszakát, a kedvezményeket igénybe vevő utasok, felhasználók körét.

Az idei hajózási szezonra az utazóközönség szinte minden szegmensét érintően bővül a szolgáltatástartalom. A menetrendi hajózásban ugyanakkor komolyabb változás nem lesz, minden eddigi célállomás továbbra is elérhető hajóval.