Közép-európai workshop Weimarban

 2013. október 10. 14:51

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) immár harmadik alkalommal hívja meg a kiemelt külföldi vásárlókat és a sajtó képviselőit közép-európai workshopjára. A B2B-rendezvény idén október 13–14. között Weimarban, Türingia tartományban kerül megrendezésre.

A workshopon a Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból, Montenegróból, Ausztriából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából, Csehországból, Ukrajnából és Magyarországról érkező kereken 100 résztvevő majd 40 német szolgáltatónál értesülhet az úticél Németország legújabb trendjeiről, fejlesztéseiről és turisztikai termékkínálatáról.

„Ezzel a rendezvénnyel tovább erősítjük az úticél Németország imázsát a közép- és délkelet-európai piacokon, és javítjuk a termékismeretet, hogy középtávon növelni tudjuk a Németországba utazók számát – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. – Ebben az évben tudatosan választottuk Weimart helyszínként: a kultúrváros Németország 38 UNESCO világörökségi helyszínének egyike, amelyeknek a DZT 2014-ben  „UNESCOvilágörökségek Németországban – Fenntartható kulturális és természeti turizmus" mottóval egy külön tematikus évet szentel marketingtevékenységének központi témájaként."

 

A német szolgáltatók számára a workshop kiváló lehetőséget nyújt, hogy az utazásszervezőkkel, - közvetítőkkel és újságírókkal új kapcsolatokat hozzanak létre, illetve hogy bemutassák és értékesítsék aktuális szolgáltatásaikat és termékeiket. A workshop célja, hogy koncentrált formában a közép-európai piac további részeit is lefedje. „Büszkék vagyunk, hogy otthont adhatunk ennek a fontos B2B-rendezvénynek, és kihasználjuk ezt a workhopot, hogy bemutassuk a résztvevőknek Türingia kiemelt látványosságait" – magyarázza Bärbel Grönegres, a Thüringer Tourismus GmbH ügyvezetője.

„Nagyon örülünk annak is, hogy Weimar a harmadik közép-európai workshop megrendezésével lehetőséget kap arra, hogy pozícionálja magát a fontos közép-európai piacokon" – teszi hozzá Ulrike Köppel, a weimar GmbH ügyvezetője.

Az UNESCO világörökségi helyszínek a média középpontjában

A DZT a workhop előtt három tematikus szakmai pre-convention túrán mutatja be a kiemelt vásárlóknak és újságíróknak az úticél Németország kiválasztott desztinációit. A résztvevők a rendezvény keretén belül felfedezik Brandenburgot, Szászországot, Szász-Anhaltot és Türingiát, meglátogatják a dessaui és potsdami UNESCO világörökségi helyszíneket, Halléban és Lipcsében érdekes információkat tudnak meg a Német egység történetéről, illetve Eisenachban és Erfurtban a reformáció nyomába erednek. Ezen felül kiemelt programpontként meglátogatják az UNESCO természeti világörökségként számon tartott türingiai Hainich Nemzeti Parkot is.