Ismét autómentes lesz hétvégére a rakpart, ahol a piknikszezon is beindul

Forrás: MTI

 2024. március 13. 11:25

Idén először a március 15-17-i hosszú hétvégén, péntektől vasárnapig nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, hogy a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és – az Erzsébet híd közelében – az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt.

Ráadásul a Város és Folyó Egyesületnek (Valyo) köszönhetően március 15-én 14 órától a piknikszezon is elkezdődik: a szervezet egy kis közösségi munkára, piknikasztalok kihelyezésére, majd közös grillezésre invitálja az érdeklődőket a Jane Haining rakparton.

A BKK hangsúlyozta, hogy az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők.

A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Hétvégére a mozogni vágyók újra birtokba vehetik a Pesti alsó rakpartot

Fotó: BKK

A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni.

A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhetik el a megnyitott rakpartot.

További részletek a BKK oldalán olvashatók.