Közlekedési fennakadásokat okozott a havazás Németországban

Forrás: MTI

 2023. január 18. 17:32

Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás szerdán Németország több térségében.

Bajorország tartományban sok helyütt akadozik a közösségi közlekedés, és több járásban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a havazás miatt.

A legsúlyosabb helyzet Würzburg és Coburg környékén alakult ki, ahol az útfenntartó csaknem 50 kotrógép bevetésével sem tudott lépést tartani a heves havazással. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt Würzburg tágabb térségében, Alsó-Frankföld kormányzati kerületben már délelőtt tízig 110 kisebb-nagyobb közúti baleset történt, a szomszédos Felső-Frankföldön pedig nagyjából száz - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

nemet_ho_123rf

Az ország keleti részén akár 10 centiméteres hótakaró alakulhat ki a következő napokban, így a közlekedési fennakadások valószínűleg folytatódnak majd

Fotó: 123rf.com

A Németország északi részén fekvő Schleswig-Holstein tartományban már kedd este csúszóssá váltak az utak. Húsznál is több baleset történt, legalább két ember súlyosan megsérült, és több autó megrongálódott.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint az utóbbi hetek szokatlanul meleg időjárása után az egész országban visszatér a tél. Szerda éjjel a hőmérséklet megközelítheti a mínusz 10 Celsius-fokot, és az ország keleti részén is akár 10 centiméteres hótakaró alakulhat ki.