Közlekedési korlátozások szárazon és vízen május 1-jén

Forrás: turizmus.com

 2015. április 28. 22:06

Nem lesz könnyű a szervezett turistaprogramok levezénylése május 1-jén, a Nagy Futam légi és aszfaltparádé miatt számos korlátozást vezetnek be a budai közlekedésben, a Dunán délelőtt hajózási zárlat lesz.

A Nagy Futam nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a száguldó cirkuszt, és általában az autó- és motorsportot. A rendezvény részeként 10.45 órától több mint kétórás légi show zajlik a Duna felett, a nap második felében pedig a Formula–1-es autók veszik át a főszerepet.

Az autós és légi parádét helyszíne a budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közötti szakasza. A rendezvény előkészületei miatt a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már április 28-ától lezárják – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Nagyobb forgalomkorlátozásokra ugyanakkor csak május 1-jén kerül sor, amikor számos budai fő közlekedési útvonal forgalmát korlátozzák: egyebek mellett a gyalogosok sem közlekedhetnek majd a Lánchídon, de az autósok elől a Budai alsó rakpart, a Szent Gellért rakpart, a Várkert rakpart és a Bem rakpart egy szakaszát, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját, valamint az Attila út egy-egy szakaszát is lezárják.

A BKK javasolja, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a honlapján, a www.bkk.hu címen, illetve a BKK Info alkalmazásban.

Fotó: Hungaroring.hu


A Dunán a délelőtti air show idejére hajózási zárlatot rendeltek el. A Mahart Passnave nem indítja el több sétahajójáratát, így törölték a 10, a 11 és a 12 órai Duna Corso járatot, valamint a 10.45 és 12.45 órai margitszigeti járatot is. Ezen a napon a cég hajói nem állnak meg a Batthyány téren és az ottani jegypénztár is zárva tart.