Közlemény az angliai illegális netes oldalakról

Forrás: muisz.com

 2016. február 09. 21:38

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) támogatja angliai társszervezetének (ABTA) december végén kezdett kampányát a jogosulatlanul működő online utazási portálok ellen.

Az ABTA külön cikkben, számos hírforrás bevonásával hívta fel a fogyasztók figyelmét az illegálisan működő online utazási portálokon történő foglalások veszélyeire, és óva int mindenkit attól, hogy repülőjegyét vagy szállását bizonytalan eredetű weboldalakon foglalja le – olvasható a MUISZ hírlevelében.

A MUISZ különösen fontosnak tartja a kezdeményezést, mivel az internet a határon átnyúló szolgáltatások igénybevételére nyújt lehetőséget, így a magyar utasokra is veszélyforrást jelent az ilyen vállalkozások tevékenysége; sokan jártak már pórul illegálisan működtetett külföldi vagy magyar oldalakon történt foglalások és fizetések miatt.

Jellemző az ilyen oldalakra, hogy gyakran jóval alacsonyabb, irreális árakon kínálják az utazási szolgáltatásokat, mint a legálisan működő utazási portálok és szolgáltatók. Gyakran szakmai szövetségek és bankkártya szolgáltatók rossz felbontású logóját teszik fel a honlapjukra, és kizárólag átutalásos fizetést fogadnak el; majd amikor a vásárló nem jut hozzá a repülőjegyéhez vagy részvételi jegyéhez, nem lehet őket elérni.

A kampány célja, hogy a fogyasztók minél szélesebb körében tudatosítsa ezt a jelenséget és megakadályozza, hogy ilyen módon becsapják őket.

A MUISZ is fokozott óvatosságra és körültekintésre hívja fel a magyar utazóközönség figyelmét, hogy elkerülje az illegális tevékenységből eredő veszélyeket. A szövetség hangsúlyozza, hogy a honlapján www.muisz.com található utazási irodák mindegyike engedéllyel rendelkező, jogszerűen működő utazási vállalkozás.