Közös napijeggyel utazhatunk a Dunakanyar közlekedési eszközein

Forrás: MTI

 2020. augusztus 04. 17:40

Szerdától új, összevont közlekedési napijegyet vezetnek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők.

Az új napijegy szerdától érvényes. A 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatón.

A napijegy kétféle változatban lesz elérhető. A felnőtt napijegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint lesz – tájékoztatott Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója. A napijegyeket a bevezetéskor a vasút állomási és partneri pénztáraiban lehet megváltani; várhatóan augusztus 15-étől a MÁV mobiltelefontos alkalmazásában is elérhető lesz.

A jegyek vasúton a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác-Szob) és 75-ös (Vác-Diósjenő-Balassagyarmat) vonalain érvényesek, közúton a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain, amelyek olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác.

2000 forintért beutazhatjuk a Dunakanyart

Fotó:  123rf.com

A HÉV-en a H5-ös vonalon Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon lesz érvényes a napijegy.

A  Mahart menetrend szerinti dunakanyari körjáratain használható a jegy.

Az utasok a Vác-Visegrád, az Esztergom-Zebegény, a Szentendre-Visegrád vagy a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylat közül választhatják ki, hogy melyik vonalon használják fel a jegyet.