Közös projektet indít az Európai Unió és az Aviareps

Forrás: turizmus.com

 2020. június 12. 11:49

A közös projekt európai és kínai turizmusban érdekelt kis- és középvállalkozásokat hoz össze egy virtuális vásár keretében.

A „Partnerség az Európai Turizmusban" (PET) projektet az Európai Unió finanszírozza, és célja mindazon idegenforgalmi ágazatban működő európai kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek üzleti tevékenységüket a kínai piacra kívánják kiterjeszteni - tájékoztatott az Aviareps.

Az Európai Unió különböző szakmai események, így a B2B (virtuális) vásárok, webes szemináriumok és e-tréningek szervezésén keresztül kívánja elősegíteni Kína és a transzeurópai turisztikai szolgáltatók egymásra találását és kapcsolatok kialakítását.

A projekt részeként négy szakmai vásárt rendeznek. Az első esemény június végén a virtuális térben zajlik majd, ezt követik a 2021. márciusban, júniusban és októberben Berlinben, Chengduban és Hangzhouban szervezett szakmai vásárok.

A virtuális helyszínen a már kiválasztott 40 európai szolgáltató prezentációit követően 3D-s avatárok segítségével „négyszemközti" tárgyalásokra nyílik lehetősége a résztvevőknek.

Noha Európán belül a határok újbóli megnyitása elkezdődött  és a helyreállítás első jelei már megmutatkoznak, a távoli térségekkel való kapcsolatok újjáépítése időt vesz igénybe. Az átmeneti időt és az abban rejlő lehetőségeket kihasználva ez a virtuális vásár az első fontos esemény ezen kapcsolatok újjáépítésében.

Az Európai Unió ennek az innovatív virtuális eseménynek a megszervezését a német tulajdonú Aviareps céget bízta meg, mely több mint 25 éves története során a világ első számú turisztikai képviseleti társaságává vált. A virtuális vásár megrendezéséhez szükséges legmodernebb technológiát  a Vivactis Group tulajdonában lévő Hyperfair® biztosítja.