Közös stand és új rendkívüli tag a MUISZ-nál

Forrás: turizmus.com

 2017. március 06. 18:45

A tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Utazási Irodák Szövetsége idén is kollektív standdal vett részt az Utazás Kiállításon.

A standon kiállító MUISZ irodák (AB Agro Utazási Iroda, Cartour Utazási Iroda, City Cightseeing Budapest , Gál-Busz, Haris Travel Club, Istria 94 Tours, MÁV Nosztalgia, Proko Travel, TdM Utazási Iroda) kedvező részvételi feltételek mellett mutatták be kínálatukat, melyet egy  65”-os, nagyméretű  interaktív LCD kijelzővel tett látványossá a szövetség rendkívüli tagja, a Stiefel Eurocart Kft. Az interaktív képernyőn a közös standon kiállító utazási irodák kisfilmjeit tekinthették meg a látogatók.

 

 

A MUISZ az Utazás Kiállítást követően kezdi meg kampányát, mely arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy a kiválasztott utazás lefoglalása előtt a legfontosabb teendő meggyőződni arról, hogy legálisan működő utazási irodával szerződik-e az utas. Mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy alapvetően a hölgyek döntenek arról, hogy hová utazzon a család, ezért a néhány hetes kampány a nők által kedvelt online médiafelületekre helyezi a hangsúlyt.

A kiállítók szerint még korai lenne összefoglalni az idei kiállításon szerzett tapasztalataikat, de mindenképpen fontosnak tartják, hogy bevonják őket a 2018-as Utazás Kiállítás előkészítésébe, aminek a koordinálására a MUISZ-t már fel is kérte a Hungexpo. A szövetség kezdeményezésére kialakított 4 napos szakmai belépőnek mindenképpen sikeres visszhangja volt, így a szakma bizakodó várakozással tekint a kiállítás megújítása elé.

A kiállításon több iroda érdeklődött a szövetséghez történő csatlakozás részleteiről és voltak olyanok is, akik csalódottan vették tudomásul, hogy az április 6-9-ig Horvátországban megrendezésre kerülő, nagyon gazdag programot kínáló közgyűlésre a nem MUISZ tagok nem csatlakozhatnak.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége örvendetesnek tartja, hogy a Horvát Idegenforgalmi Közösség, a Német Turisztikai Központ, a Szlovák Turisztikai Képviselet és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal után a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal az Utazás 2017 Kiállításon bejelentette, hogy a MUISZ rendkívüli tagja kíván lenni. Az országok magyarországi turisztikai képviseletei egyre gyakrabban vesznek részt a szövetség rendezvényein és szívesen tájékozódnak közös rendezvények, vacsorák alkalmával a turisztikai szakmát aktuálisan érintő kérdésekről, a hazai piaci helyzet változásairól, mely  egyben  kiváló networking lehetőség is.