Közös tanulás, 350 tárgyalás és pozitív energiák a MICE Business Dayen

Forrás: turizmus.com

 2020. november 30. 15:37

A profi szervezést, az elgondolkodtató előadásokat, a hatékony tárgyalásokat és a szakmai párbeszéd lehetőségét egyaránt nagyra értékelték a visszajelzések szerint a virtuális MICE Business Day résztvevői.

350 előre lefoglalt tárgyalási időponttal, 31 kiállítóval és 90 regisztrált (ebből 16 külföldi) szakmai vásárlóval büszkélkedhet szervezőként a Turizmus Kft. története első online B2B workshopján. A számok és a résztvevők lelkesedése is bizonyítja, hogy az iparág a nehézségek ellenére sem áll meg, és igenis van igény a párbeszédre és a közös gondolkodásra a kiállítók és a résztvevők között. A „találkozás” és a szakmai véleménycsere lehetőségét különösen nagyra értékelték a szakmabeliek.

 

Betelt a digitális órarend

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a délelőtti, 5 órás szakmai konferencián 20 szakmai előadó szólalt fel, mintegy 250 virtuális résztvevő előtt. A színvonalas és tartalmas előadások, valamint kerekasztal-beszélgetések után került sor a délutáni workshopra, melynek online platformját az esemény rendezvénydigitalizációs partnere, a Visual Europe Group csapata és az Xhibition Hungary Kft. közösen valósította meg.

 

A virtuális workshop "térképe"

Fotó: turizmus.com

„A MICE Business Day online workshop felületére kizárólag az előzetesen regisztrált szakmai vásárlók léphettek be. Csak nekik volt lehetőségük arra, hogy végigjárják a kiállítók standjait és részt vegyenek a személyes meetingeken, éppen úgy, ahogy az élő rendezvények esetében” – beszélt a részletekről Gál Pál Zoltán, a szervező Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója.

A kiállítók a 14 és 18 óra közötti idősávban 12-12, egyenként 20 perces tárgyalási lehetőséget hirdettek meg, ezekre előzetesen, online órarend alapján jelentkezhettek be a vásárlók. A rendelkezésre álló 370 időpontból 350-et lefoglaltak, nagy volt tehát az igény a közvetlen egyeztetésekre.

A zoomos felületen keresztül lezajlott tárgyalások a személyes megbeszéléseknek megfelelő szabályok szerint zajlottak. A Turizmus Kft. csapata, az online platformot biztosító céggel együtt digitális „forródrótot” tartott fenn a felmerülő technikai problémák kezelésére.

 

Együtt tanult a szakma

„Az idei MICE Business Day során együtt tanultuk meg a szakmával a virtuális rendezvényszervezés sajátosságait, valamint azt, hogy az online térbe helyezett események – az élő események szervezésében megszerzett tapasztalat ellenére – egészen más kommunikációt, más szervezési stratégiát és lebonyolítási megoldásokat igényelnek” – vonta le a következtetést a workshopot követően Gál Pál Zoltán.

Variációk egy témára: a Budapest Convention Bureau virtuális standja kékben...

... és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. standja pirosban

Fotók: turizmus.com

Akárcsak az élő seregszemléken, itt is voltak kiállítók, akik rendkívül leleményesen mutatkoztak be. Akadt olyan helyszíngazda, aki a délutáni 1-2-1 meetingekre készülve konferenciatermének egyik felét körasztalokkal, másik felét széksorosan rendezte be, és kávészünetet is bekészített a háttérben. Ezáltal hitelesen meg tudta mutatni a szakmai vásárlóknak a helyszínt.

 

Elégedett résztvevők, pozitív visszajelzések

Többen kiemelték, hogy a szervezők jó döntést hoztak a virtuális rendezvény megtartásával.

Íme, néhány kiállítói vélemény:

„Nagyon köszönjük a lehetőséget, óriási energiát adott a mai nap, szerintem minden résztvevőnek!”

„Örülünk, hogy ha csak digitálisan is, de láthattuk egymást, beszélhettünk egymással és hasznos, elgondolkodtató prezentációkat hallhattunk. Az esemény megszervezéséhez gratulálok, profi, gördülékeny és hatékony volt. Bízom benne, hogy 2021 egy személyesebb világot hoz el nekünk és jövőre már élőben emelhetjük a poharunkat.”

A Visual Europe Group standja

Az Xhibition Hungary Kft. standja

Fotók: turizmus.com

Szakmai vásárlók visszajelzései:

„Nagyon jók voltak az előadások, mind aktuális, fontos téma, sok hasznos infóval. Ezen kívül nagyon jó volt találkozni a szakmabeliekkel legalább így virtuálisan. Nem utolsósorban pedig igazán profi volt a rendszer, felhasználóbarát, átlátható, szuper dizájnnal!”

„Megérte a sok újratervezés! Nagyon jók voltak az előadások és a tárgyalások is, öröm volt hallani, hogy mindenki optimista!”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ha csak virtuálisan is, de részt vehettünk az idei MICE Business Dayen. A nap folyamán lehetőségünk nyílt megismerni azt a sok csodát és lehetőséget, amelyet Budapest kínál a rendezvényszervezők számára, és azokat a megoldásokat, melyeket a magyar kiállítók kínálnak a jelenben és a közeljövőben."

A házigazdák bíznak abban, hogy a következő MICE Business Dayt újra élő eseményként rendezhetik meg, de szeretnék a digitális rendezvény összes pozitív tapasztalatát magukkal vinni 2021-re. Nagyon izgalmas kihívásként élték meg az idei virtuális esemény szervezését és folyamatosan várják a résztvevők visszajelzéseit.

Óriási elismerés, hogy a rendezvényt követően a Turizmus Kft.-nek javasolták, hogy a virtuális MICE Business Dayjel pályázzon a Conventa Best Event Award versenyére.