„Közösen, zölden” szlogennel edukációs kampányt indít a MÁV-Volán-csoport

Forrás: turizmus.com

 2022. október 19. 17:00

Folytatva a 2021-es Magyarországon is sikeres „Vasút Európai Éve” kezdeményezést, a fenntartható közösségi közlekedés népszerűsítéseként 2022 őszén egy edukációs országjáró kampányt szervez a MÁV-Volán-csoport.

A „Közösen, zölden” kampány keretében októberben négy állomásra látogat el a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett Kék Duna bárkocsija. Minden állomáson számos, a vasúttársaság és a Volánbusz által szervezett program várja a látogatókat.

Október 20-án Debrecenben, október 21-én Miskolcon, október 25-én Celldömölkön és október 27-én Pécsen érdemes a vasútállomásokra látogatni 10:00 és 18:00 óra között. Többek között megtekinthető és kipróbálható lesz a MÁV emberi erővel működtethető 1,5x3 méteres terepasztala, a látogatók tesztelhetik tudásukat az ismeretterjesztő játékokban.

A kitelepüléseken jelen lesznek a Volánbusz modern, új beszerzésű autóbuszai is, melyeknél különböző aktivitásokkal, játékokkal várják az érdeklődőket. A szakma iránt érdeklődők a MÁV-Volán-csoport karrier- és pályaorientációs ajánlatairól is tájékozódhatnak.

A kampány keretében októberben négy városba látogat el a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett Kék Duna bárkocsija

Fotó: MÁV

A MÁV-Volán-csoport szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy a közlekedési módok megválasztásával is jelentősen csökkenthető a CO2-kibocsátás.

A vállalatcsoport zöld kampánya a Vasút Évéhez kapcsolódva indult 2021. február 17-én. Ettől az időponttól a MÁV-START által kiállított elektronikus vonatjegyen, bérleten, valamint azokon a nyomtatott jegyeken és bérleteken, ahol ez nem okoz többlet papírfelhasználást, a vasúttársaság feltünteti a távolságra vonatkozóan a CO2-kibocsátás megtakarítását.

Az egyéni autós közlekedéshez képest vonattal utazók CO2 kibocsátás-megtakarítása 2021. február és 2022. október között már több mint 1,4 millió tonna.

A Volánbusz a Zöld Busz Program keretében elektromos autóbuszokat tesztel és állít forgalomba országszerte. Végső cél a korszerű autóbuszpark létrehozása, a buszos közlekedés károsanyag kibocsátásának és üzemeltetési költségeinek redukálása a fenntartható környezetvédelem érdekében. Az új, tisztán elektromos üzemű autóbuszok is nagyban hozzájárulnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, emellett a hagyományos járműveknél csendesebb üzemmódban közlekednek. Mindezzel egészségesebbé és nyugodtabbá válik az érintett autóbusz-vonalak környékén élők élete is.