Charterjárat indul Debrecenből Barcelonába

Forrás: turizmus.com

 2017. december 14. 13:38

A kelet-magyarországi utasok jövőre az egyiptomi, bolgár, török és görög tengerparti üdülőhelyek mellett Barcelonába is eljuthatnak közvetlen repülőjárattal Debrecenből.

Első ízben jövő nyáron lesz közvetlen repülőjárat Debrecenből Barcelonába. A repülőgép hetente egyszer, pénteki napokon közlekedik 2018. június 15. és szeptember 28. között, napközbeni menetrenddel. A 189 fős Boeing 737-800-as gépet az IBUSZ bérli a Travel Service légitársaságtól.

A 2018-as nyári szezonban emellett Debrecenből a görögországi Zakyntosra, a török tengerpartra, Antalyába, a fekete-tengeri Burgaszba és az egyiptomi Hurghadára is el lehet repülni. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig kelet-német vendégek érkeznek rendszeresen a nyári menetrendben Debrecenbe és Hajdúszoboszlóra - közölte Tamás László, a repülőtér járatfejlesztési igazgatója.

Barcelona fényei

Fotó: turizmus.com

Komora Zoltán, az IBUSZ vezérigazgató-helyettese elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy Debrecenből a történelem során elsőként mi biztosíthatunk Barcelonába közvetlen charterjáratot, ami Európa egyik legkeresettebb és legvonzóbb úti célja. Utasaink számára jó hír, hogy a 2018. évi nyári szezonban az IBUSZ, mint Magyarország egyik vezető utazásszervezője a kelet-magyarországi régiónak egyedülálló lehetőséget biztosít a spanyolországi nyaralásra."

Barcelona mellett a Costa Brava és a rendkívül népszerű Costa Dorada is elérhetővé válik, ugyanakkor szintén újdonságnak számít, hogy a Debrecenből induló charterjárat utasainak lehetőségük nyílik a Barcelonából hetente induló földközi-tengeri hajóutak foglalására is.

"A 2018-as évre vonatkozóan nagyon optimisták vagyunk - mondta a vezérigazgató-helyettes -, a szezon végéig Debrecenből több mint 2500 Barcelonába induló utasra számítunk. Részükre minden korábbinál szélesebb szálláskínálatot kötöttünk le az alacsonyabbtól a magas kategóriáig, melyek a garanciális lekötés miatt kimondottan kedvező áron és azonnali visszaigazolással foglalhatók. Emellett 2018 nyarán is folytatjuk az Ion-tenger gyöngyszemére, Zakynthos szigetére történő utaztatást Debrecenből - ismertette az IBUSZ vezetője.