Közvetlen járat indul Bécsből Tokióba

Forrás: AIRportal.hu

 2018. október 15. 14:10

Bécsbe indít közvetlen, naponta közlekedő járatokat az All Nippon Airways Tokió Haneda repülőteréről 2019. február 17-től.

Az új Tokió-Bécs járatokat Boeing 787-9 Dreamlinereivel teljesíti majd a japán ANA. A repülőgépek fedélzetén 215 utas foglalhat helyet, 48-an business, 167-en pedig turista osztályon. A légitársaság közleménye szerint Ázsia-Európa útvonalhálózatának egyik fontos sarokköve lesz Bécs. A járatokra 2018. október 22-től lehet majd repülőjegyeket foglalni.

Az ANA új járata az üzleti utazók és turisták számára is kedvező menetrenddel közlekedik. Az NH205-ös járatok helyi idő szerint hajnali 1:55-kor indulnak Hanedáról, és reggel 6 órakor szállnak le Bécsben. Visszafelé pedig NH206-os járatszámmal 11:55-kor szállnak fel az ANA Dreamlinerei Bécsből és a következő napon 06:55-kor érkeznek meg Tokióba.

Az ANA Ázsia-Európa útvonalhálózatának egyik fontos sarokköve lesz Bécs

Fotó: airportal.hu

Az ANA választása azért esett az osztrák fővárosra azért , mert Bécs népszerű turistacélpont, nemrégiben választották a világ legélhetőbb városává, továbbá a schwechati repülőtérről remek csatlakozási lehetőségeket tudnak kínálni a régión belül. A légitársaság közleménye szerint az új járattól azt várja a légitársaság, hogy erősödnek Japán üzleti és idegenforgalmi kapcsolatai Európa dinamikusan növekvő régiójával. A Lufthansa-csoport tag Austrian Airlines-szal együttműködésben, az osztrák cég járatain az ANA utasai 68 másik európai városba juthatnak el akár 25-50 perces átszállási időkkel. Az ANA és a Lufthansa-csoport együttműködésnek köszönhetően a légitársaság meg tud felelni az Ausztriából és a szomszédos országokból (a közlemény Németországot, Svájcot, Olaszországot és Lengyelországot említi) Japán irányába mutatkozó növekvő keresletnek.

A bécsi az ANA nyolcadik közvetlen járata Európába, és a cég hetedik útvonala Japán és Európa között. A légitársaság Hanedáról Londonba, Párizsba, Frankfurtba (napi 2 járat), és Münchenbe üzemeltet járatokat, Nariráról pedig Brüsszelbe és Düsseldorfba repül.

Kapcsolódó cikkek

Storytelling Bécsben

2018. szeptember 04.