Közvetlen járat Kambodzsa és Indonézia között

Forrás: turizmus.com

 2019. január 23. 14:00

A tervek szerint 2019-ben beindul a közvetlen légi összeköttetés Kambodzsa és Indonézia között.

A 2019-es Ha Long Cityben megtartott Asean Tourism Forum alkalmával Kambodzsa idegenforgalmi minisztere Thong Khon megbeszéléseket folytatott Arief Yahya indonéz miniszterrel a két ország diplomáciai kapcsolat felvételének 60. évfordulója alkalmából, ahol az országaik közötti  idegenforgalom fejlesztése volt a legfontosabb téma. Bilaterális munka csoportot szándékoznak létrehozni a konkrét tervek és lehetőségek megbeszélésére és kidolgozására.

Kambodzsa, Angkor

Fotó: turizmus.com

Indonézia  nagy lélekszámú ország, ahonnan millió számra utaznak a környező országokba, de a közvetlen légi járat hiánya Kambodzsa és Indonézia között nem teszi lehetővé a kétoldalú idegenforgalom nagyobb méretű fejlődését. Rendkívül fontos lenne az iszlám többségű indonéz utazóknak a halal étkezés, ami jelenleg nem megoldott és ez komoly gátja lehet a beutazó turizmusnak.

A közvetlen járat hozzá fog járulni a kereskedelem növekedéséhez és várhatóan a beruházási lehetőségek is bővülni fognak, tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium Magyarországi Képviselet Vezetője . A két ország közötti kereskedelmi forgalom elérheti a 320 millió dollárt.

2018-ban 55 753 indonéz turista látogatott a Kambodzsai Királyságba ami 11, 8%-os növekedést mutat az előző évvel összevetve.