Közvetlen légi kapcsolat lesz Zágráb és Budapest között

Forrás: turizmus.com

 2015. március 25. 16:19

Április 2-án egy új horvát start-up légitársaság kezdi meg működését a zágrábi nemzetközi repülőtérről. Az Air Croatia frissen induló járathálózatának Budapest is része lesz.

Zágráb és Budapest között egyelőre heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap üzemeltet az Air Croatia járatot, amit a légitársaság ATR 42 típusú repülőgéppel szolgál ki.

Az Air Croatia járathálózatát egyelőre Milánó, Róma, Prága, valamint Budapest alkotják. Az olasz városokba hétfőn, szerdán és pénteken, míg Prágába és Budapestre kedden, csütörtökön és vasárnap közlekednek egy 48 üléses ATR 42 típusú repülőgéppel. A járatok reggel 8-kor indulnak Zágrábból és egy óra alatt érnek Budapestre, ahonnan szintén egy óra elteltével fordulnak vissza a horvát fővárosba.

Az Air Croatia járataira már foglalhatók a jegyek a légitársaság honlapján, a www.aircroatia.eu címen és a különböző repülőjegy foglalási oldalakon.

„Minden kezdeményezésnek nagyon örülünk, ami segíti Budapest légi kapcsolatainak erősítését a régió fővárosaival és színesíti a kínálatot az utasaink számára.” – mondta el Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Budapestről még mindig egy sor útvonal hiányzik a kínálatból a Balkán irányába, így nagyon fontos lépésnek tartjuk, hogy az Air Croatia révén Zágráb és Budapest között közvetlen légi összeköttetés jön létre.”