Közvetlen Lufthansa-járat Tampába

Forrás: turizmus.com

 2014. november 23. 16:54

A Lufthansa tovább bővíti hálózatát az Egyesült Államokban. 2015. szeptember 25-étől a légitársaság története során először indít közvetlen járatot a „Napfény államában", Floridában található Tampa város felé.

A Frankfurt - Tampa útvonalon a nyári menetrendben heti öt, míg a téli során heti négy járatot szolgál ki az Airbus A340-300 típusú repülőgép. Miami és Orlando mellett az állam nyugati oldalán található kikötőváros a harmadik célállomás lesz Floridában. A Tampa-öböl mentén található gyorsan fejlődő település a közelben lévő St. Petersburg és Clearwater városokkal együtt összesen mintegy három millió lakos otthona.

 

Az LH 482 kódjelű járat délelőtt száll fel a frankfurti repülőtérről és 11 órányi repülés után helyi idő szerint délután ér Tampába. A járat Floridából kora este indul vissza és a következő nap reggelén landol a Frankfurtban. A gépen három utasosztályon (Business, Premium Economy és Economy) a megszokott Lufthansa komfort várja az utazókat. Mindhárom utasosztály a Lufthansán belül a legújabb kialakítású: a Business Classt az új, gombnyomásra 1,98 centiméteres ággyá átalakítható ülésével szerelték fel, míg a nemrég bemutatott Premium Economy osztályon nagyobb lábtér, lábtartó és szélesebb ülések teszik kényelmesebbé a repülőutat. Valamennyi utas hozzáfér a fedélzeti szórakoztató rendszerhez, illetve kapcsolódhat az internethez a vezeték nélküli szélessávú FlyNet segítségével.

„Elsősorban a magánutasok körében várunk jelentős érdeklődést és keresletet - mondta Karl Ulrich Garnadt, a Deutschen Lufthansa AG igazgatótanácsának tagja.. A Tampa körüli régió számos látnivalót és szórakoztató parkot kínál a turisták számára, például a Busch Gardens-t, az Adventure Island-t, a Florida Aquarium-ot és a Legoland Florida-t. A kulturális látványosságok közül a Dali Múzeum, illetve a Clearwater és St. Petersburg körüli finom homokú strandok, illetve a remek golfpályák vonzzák a nyaralókat. „Jelentős növekedési lehetőséget látunk magánszemélyek tengeren túli utazási szegmensében, ezért a jövőben még több erőforrást kívánunk ide helyezni. Az új tampai járat csak az első lépés, amelyet további ígéretes célállomások követnek majd"

Tampa egyúttal a polgári repülés szülővárosának is számít, hiszen jó száz évvel ezelőtt 1914. január 1-jén itt szállt fel a világ első repülőjárata St. Petersburg és Tampa között.