Közvetlen repülőjárat indult Berlin és Washington DC között

Forrás: turizmus.com

 2023. május 27. 17:36

Két további nonstop járat köti össze Berlint az USA-val: az egyik a United Airlines új napi Washington Dulles-Berlin járata, a másik pedig a Delta Airlines újrainduló, New York JFK és Berlin közötti napi közvetlen járata, amelyet a légitársaság legutóbb 2019-ben üzemeltetett.

Németország nemzetközi piacainak sorában a második helyre került az USA 2023 első negyedévében, ezt pedig a két ország közötti repülőjáratok is jelzik – közölte a visitBerlin.

Burkhard Kieker, Berlin hivatalos turisztikai marketingügynökségének vezérigazgatója elmondta: "Az új washingtoni járat különösen szimbolikus jelentőségű. A főváros-főváros viszonylat fontos a Berlin és az USA közötti szoros érzelmi kapcsolat szempontjából. Ez a közvetlen interkontinentális útvonal ésszerű és fenntartható alternatívát jelent az átszálló repülőterek használatával szemben."

A United Airlines új "Capital to Capital" járata május 26-tól október 28-ig, a nyári menetrend végéig naponta, közvetlenül köti össze a berlini repteret Washington Dulles-szal.

unitedairlines_123rf

A United Airlines járatai naponta kötik össze Berlint Washington DC-vel a nyári menetrendben

Fotó: 123rf.com

New York és a német főváros között immár három légitársaság – a Delta Airlines (napi rendszerességgel), a United Airlines és a Norse Atlantic Airways – közlekedtet közvetlen járatot.

Az USA-nak, mint Berlin legfontosabb tengerentúli piacának jelentősége már az év elején világossá vált. A januártól márciusig tartó időszakban mintegy 61 000 vendég utazott a német fővárosba az Egyesült Államokból, akik több mint 168 000 vendégéjszakát töltöttek el a város szállodáiban. A vendégéjszakák száma 91 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, és elérte a válság előtti szint mintegy 82 százalékát. Az idei év első három hónapjában a nem európai küldőországok közül az Egyesült Államok állt az első helyen, nemzetközi összehasonlításban pedig a második helyen végzett az Egyesült Királyság mögött, illetve Hollandia, Olaszország és Lengyelország előtt.