Közvetlen vonat indul Budapestről a Tisza-tóra kerékpáros turistáknak

Forrás: turizmus.com

 2021. április 29. 17:40

Május 1-jétől indul a Tisza-tó expresszvonat, amely pünkösdtől már naponta közlekedik.

Május 1-jétől a hétvégi napokon, május 22-től, pünkösdtől pedig a nyár végéig naponta Tisza-tó expresszvonat jár közvetlenül Budapestről Gödöllőn, Füzesabonyon és Poroszlón át Tiszafüredre. A vonat 7:55-kor indul a Keleti pályaudvarról és 10:09-re érkezik Tiszafüredre; visszafelé pedig 17:53-kor indul Tiszafüredről és 20:05-re érkezik Budapestre, menetideje 2 óra 15 perc – jelentette be MÁV Zrt.

A vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik majd 32 kerékpárhellyel, de megnövekedett igény esetén akár 80 kerékpárt is tudnak szállítani, így ezt a vonatot javasolják minden kerékpáros utas számára.

A közvetlen vonat mellett kisebb kerékpár-szállítási kapacitással kétóránként is közlekednek személyvonatok Füzesabony és Balmazújváros között.

Tavaly készült el a Tisza-tavi körgyűrű utolsó, Tiszafüredet Poroszlóval összekötő utolsó szakasza az új kerékpáros híddal

Fotó:  MTI / Czeglédi Zsolt

Ugyancsak május 1-jétől újra elérhetők lesznek az egy, illetve három napra szóló, korlátlan utazást biztosító Balaton24 és Balaton72 napijegyek. Ezekkel a Balaton partján, a Tapolca-Sümeg szakaszon és a balatonfenyvesi kisvasúton közlekedő vonatokon, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.

A jegyek ára a tavalyival megegyező, a Balaton24 napijegy 990 forintért, 26 éven aluliaknak 660 forintért; a Balaton72 jegy 2490 forintért, 26 éven aluliaknak 1650 forintért lesz elérhető.

A vasút további újdonságiról itt olvashatók részletek.