Kuba folyamatosan bővíti szállodai férőhelyeit

Forrás: turizmus.com

 2015. november 28. 14:40

A szigetország második legfontosabb bevételi forrása a turizmus, évi három millió turistát fogadnak – hangsúlyozta Isabel Docambo Torres, Kuba turizmusért felelős regionális berlini irodájának vezetője a nagykövetségen tartott tájékoztatóján.

A rendezvényen részt vett Julio César Cancio Ferrer nagykövet is.

A több mint hét európai ország turisztikai kapcsolataiért felelős irodavezető szerint az utóbbi években különösen nagy az érdeklődés hazája szépségei iránt. Jelenleg 63 ezer turistát tudnak egyszerre fogadni, de egyre élénkül a kereslet, ezért évente 2500-zal bővítik a férőhelyek számát, és ezt is megnövelik 2017-től évi négyezerre. Előadásában röviden felsorolta Kuba főbb turisztikai vonzerőit és lehetőségeit, köztük olyanokat is, amelyek talán széles körben nem ismertek: ilyen a búvárkodás, a horgászat, a túrázás, a cápashow, a vízi sportok, valamint a különleges flóra és fauna. A fő attrakció természetesen változatlanul a beach, a strand, és az állandóan kellemes éghajlat.

 

Az eseményre meghívott újságírók és utazási irodák képviselői, valamint a Kubával foglalkozó szakemberek közül többen felvetették, hogy jelentős áremelkedést tapasztalnak az utóbbi időben. Az irodavezető válasza szerint az árak a kereslettől függenek, egyébként pedig a szállások 66 százaléka 4 és 5 csillagos hotelekből áll.

Isabel Docambo Torres beutazási rekordokról adott számot: az idén már eddig 17 százalékkal nőtt - az előző év hasonló időszakához képest - a Kubába érkező turisták száma, köztük a magyarok száma is emelkedett. Az általa lefedett európai régió országai közül Lengyelországból érkeznek Kubába a legtöbben, onnan napi 3 charterjárat indul. Novemberben új Eurowings járat indult Kölnből, és szeretnék, ha az Austrian Airlines is növelné járatai számát. Magyarországról nincs közvetlen repülőjárat.